Vacante

#vacanta #bani #valuta #moneda straina #schimbare bani

Cum schimbi banii in moneda straina in vacanta

Una dintre modalitatile de evita risipa de bani in vacanta este sa stii cum sa-i schimbi in moneda straina de care ai nevoie.

Una dintre cele mai mari provocari in plan financiar este sa gasesti cea mai buna rata de schimb valutar astfel incat sa eviti numeroasele taxe impuse de birourile de exchange. Iata cateva solutii in acest sens:


1 Schimba banii dupa sosirea la destinatie


In multe locuri, este mai avantajos sa schimbi banii chiar la destinatie. Pentru sume mai mari, evita birourile de exchange din aeroporturi sau cele din resorturile hoteliere izolate si mergi la un birou de exchange din oras. Ai mai multe sanse de a iesi in avantaj.


2 Ia cu tine un card pentru vacanta


Cardurile Visa si Mastercard sunt cele mai raspandite, asa ca acestea sunt recomandate pentru a fi folosite in strainatate. Foloseste un card de debit pentru a extrage banii pe care ii ai deja. Vei plati o taxa de conversie valutara care este de aproximativ 2-3%.

In general, pentru a-ti putea da seama care este cea mai avantajoasa metoda trebuie sa stii: taxa pentru ATM, taxa pentru card de credit , taxa pentru tranzactia din strainatate.


3 Foloseste bani cash


Daca nu vrei sa te complici cu un card poti sa folosesti bani cash. In acest caz, insa, trebuie sa vezi care sunt taxele pentru schimbarea unei sume mari de bani pentru a-ti da seama daca este mai avantajos decat sa extragi putin cate putin sau decat sa platesti de fiecare data cu cardul.

In cazul in care folosesti cash, nu lua niciodata la tine toti banii. Foloseste seiful hotelului pentru a pastra o parte din ei, iar pe ceilalti ia-i cu tine, punandu-i in locuri diferite sau intr-un loc sigur.

 

4 Cere ajutorul unui localnic


Daca ai rude, prieteni sau cunostinte in destinatia in care calatoresti, acestea te pot ajuta sa schimbi bani intr-un mod avantajos, din euro sau dolari in moneda locala. In acelasi timp, poate fi util sa folosesti un card al unei banci care are sucursale si in tara in care calatoresti.

Sursa foto: 2space.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea