Vacante

#paris #turnul eiffel #tour eiffel

Cum sa vizitezi Turnul Eiffel

O vacanta in Paris nu este completa fara vizitarea celui mai frumos si mai faimos obiectiv turistic al sau, Turnul Eiffel . Chiar daca este greu sa astepti atatea ore la coada, experienta merita  orice efort pentru ca din turn simti adevaratul spirit francez. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa planifici o vizita la Turnul Eiffel astfel incat sa te simti extraordinar.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada de vizita. Tour Eiffel nu stie ce inseamna extrasezon. Aici vin milioane de turisti pe tot parcursul anului, astfel incat aglomeratia este ceva obisnuit. Exista insa o diferenta destul de mare intre a sta la coada 2 ore sau 4 sau chiar mai multe. Mergi sa vizitezi Tour Eiffel toamna tarziu, iarna (cu mult inainte de sarbatori sau dupa) sau la inceput de primavara.

Pasul 2. Ora de vizita. Alege o zi din timpul saptamanii si mergi foarte de dimineata. Astfel, vei sta la coada mai putin. Peisajele sunt absolut spectaculoase atat in timpul zilei, cat si seara. Daca vrei sa te bucuri de peisajul nocturn oferit de turn, programeaza o vizita spre seara.

Pentru a nu avea surprize neplacute, verifica predictiile meteo pentru acea zi. Este pacat sa ajungi la turn intr-o zi cu ceata, cand nu se vede pana departe in zare si cand temperaturile sunt foarte scazute.

Pasul 3. Rezerva-ti timp suficient. Turnul Eiffel nu poate fi vizitat pe fuga. Uita-te in program si asigura-te ca ai minim jumatate de zi la dispozitie doar pentru aceasta vizita. Daca vrei sa vezi toate etajele si sa te bucuri de peisaj, cel mai bine este sa-ti planifici o zi special pentru el.

Pasul 4. Unde sunt cozi. Raspunsul nu-ti va placea deloc, dar trebuie sa stii ca vei gasi cozi:
a) la biletele pentru lift
b) la biletele pentru accesul pe scari
c) la liftul intre etajul al II-lea si al III-lea

Uneori se poate sta la coada la lift si 45 de minute, deoarece capacitatea ascensorului fiind limitata, se poate sa intri in grupul al doilea sau al treilea.

Tour Eiffel partea inferioaraPasul 5. Ce etaje vizitezi. Cand planifici vizita la Eiffel, gandeste-te daca vrei sa urci pana la ultimul etaj (al III-lea) sau vrei sa vezi numai etajele inferioare. In cazul in care te grabesti, aceasta din urma varianta este buna. Daca insa ai timp, fa un efort si urca pana sus. Diferenta de pret este medie si odata ce cumperi biletul pentru etajul al III-lea vei vedea automat si partea inferioara, deoarece trebuie sa schimbi liftul.

Pasul 6. Preturi si orar de vizita. Un bilet pentru etajul al II-lea, cu liftul, costa 8 euro , iar unul pana in varf, 13 euro. Programul de vizita difera in functie de sezon. Toate detaliile le gasesti pe site-ul oficial.

Pasul 7. Aparatul foto . Nu pleca de la hotel fara sa ai la tine aparatul de fotografiat. Panorama chiar este extraordinara, indiferent de cliseele care circula astazi despre privelistea de pe Tour Eiffel. Pozele facute de aici vor fi unele dintre cele mai frumoase suveniruri din vacanta ta in Paris.

Pasul 8. Restaurant. Daca iti doresti o experienta plina de stil, fa o rezervare la unul dintre restaurantele turnului. Trebuie insa sa stii ca rezervarea se face din timp, pentru ca sunt solicitate, iar preturile destul de mari.

Pasul 9. Shopping. Turnul detine si cateva magazine cu suveniruri, de unde poti lua o mica amintire. Nu sunt insa neaparat produse extraordinare din punct de vedere calitativ si ai toate sansele sa le gasesti si in alte parti ale Parisului.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • foto
  • Haine potrivite pentru vreme
  • Incaltaminte comoda

 

Sfaturi&Avertismente

• In varf se poate admira peisajul atat dintr-o cabina circulara , inchisa cu pereti de sticla, cat si in aer liber, pe terasa. Vei vedea ca in cabina exista de jur imprejurul ferestrelor panouri mari in care ti se explica panorama din fata ta, in functie de punctele cardinale si tot pe panouri sunt punctate obiectivele turistice care se vad in zare.

• Vizita dureaza destul de mult, astfel incat nu este deloc indicat sa ai la tine bagaje multe sau genti grele. Iti va fi extrem de dificil sa le cari dupa tine, neexistand un loc de depozitare.

• Daca mergi in sezonul rece sau intr-o zi racoroasa, este absolut necesar sa ai la tine haine ceva mai groase. In turn, la inaltime, aerul rece este destul de greu de suportat si vizita ti se va parea un chin.

• Cat stai la coada jos, la baza turnului, ai posibilitatea sa cumperi ceva de baut si de rontait de la chioscul care se afla in imediata apropiere a caselor de bilete.

• Porumbeii nu trebuie hraniti, conform notificarilor care exista la casa de bilete. Vei vedea ca sunt foarte obisnuiti cu oamenii si dornici sa li se dea ceva de mancare. Porumbeii fac destul de multa mizerie in acest loc, din cauza numarului lor si uneori acest lucru se intampla chiar in capul turistilor.

Ai vizitat Turnul Eiffel in vacanta ta la Paris? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa decida daca este sau nu un obiectiv turistic care merita sa fie vazut. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea