Vacante

#paris #atractii paris #obiective paris

Cum sa vizitezi top 10 obiective turistice in Paris

Daca te afli in Paris si ai putin timp la dispozitie, cu putina planificare poti vedea cele mai importante obiective turistice pariziene. Trebuie doar sa tii cont de cateva aspecte, pentru a planifica un program diversificat, intr-un timp limitat.

1. Fa o lista a celor mai importante atractii pariziene

Parisul are sute de atractii turistice , insa cele mai cunoscute dintre acestea sunt mereu aceleasi. Ghidurile turistice propun topuri ale celor mai importante obiective, care includ vizite la Louvre, Notre Dame de Paris, Musee d’Orsay, Quartier Latin, Tour Eiffel, Arc de Triomphe, Champs-Elysees, Centre George Pompidou, Sacre Coeur , Montmartre , Les Quais de la Sene, La Villette, Les Invalides, La Grand Arche de la Defence etc.

2. Selecteaza destinatiile in functie de locatie

Pentru a castiga timp, selecteaza obiectivele care se afla in aceeasi zona. De exemplu, La Sorbonne, Notre Dame de Paris, Quartier Latin, Hotel de Ville se afla destul de aproape unele de altele. Daca vizitezi mormantul lui Napoleon de la Les Invalides, in apropiere se afla si Musee Rodin.

3. Verifica programul, pentru a planifica corect programul pe zile

Muzeele in Paris se inchid pe la orele 16:00 – 17:00, astfel incat trebuie sa planifici vizitele aici in prima parte a zilei. Exista, totusi, muzee care au nocturna, ramanand deschise pana seara, in jur de orele 21:00. Un exemplu este Luvrul, care are o astfel de nocturna de 3 ori pe saptamana. Atractii turistice precum Notre Dame (exterior), cheiurile Senei (Les Quais de la Sene), La Defence, Montmartre, Eiffel pot fi vizitate si seara, Parisul fiind unul dintre orasele in care panoramele sunt la fel deMontmartre, in departare spectaculoase la lasarea intunericului ca si ziua.

Seara, Eiffelul se aprinde in mii de luminite si poti avea o vedere superba asupra Parisului daca urci in turn spre finalul zilei. Sena este spectaculoasa in orice moment al zilei si in special seara, cand vaporasele duc turistii pe canale, avand de o parte si de alta a cheiurilor muzee, statui, monumente celebre etc.

4. Tine cont de cat timp este necesar pentru a vedea un obiectiv

Muzeul Luvru poate fi vizitat o saptamana intreaga, fara sa ajungi sa vezi totul. Site-ul oficial al muzeului cuprinde informatii detaliate despre fiecare sectiune a edificiului, astfel incat poti alege doar acele zone care te intereseaza. In tot cazul, nu merita sa stai mai putin de 2 ceasuri pentru ca nu ajungi sa te bucuri cu adevarat de capodoperele expuse. Daca poti si ai dispozitia necesara, rezerva-ti o zi intreaga la Luvru, de dimineata de la 9:00 pana la 21:00 (in zilele cu nocturna). Quartier LatinIn muzeu ai un restaurant in care poti lua masa, iar preturile sunt identice cu cele din oras. Salile sunt dotate cu canapele pe care te poti odihni.Centre Pompidou are nocturna pana la orele 23:00.

Turnul Eiffel este un obiectiv turistic care, din nefericire, este intotdeauna aglomerat, iar statul la coada iti rapeste ore multe. Pentru o vizita aici, trebuie sa-ti rezervi jumatate de zi cel putin, daca vrei sa vezi toate cele 3 etaje. In schimb, castigi timp la Sacre Coeur si Montmartre, care pot fi vazute chiar si in mai putin de o ora sau la alte obiective precum Notre Dame-ul si zonele din jur, cu Sorbonne, cheiurile Senei, primaria orasului (Hotel de Ville) etc.

5. Profita de zilele cu intrare libera si de reduceri

Daca vizitezi Musee de l’Armee, poti pastra biletul pentru a primi o reducere la Musee Rodin. Musee d’Orsay si Centre Pompidou au intrarea libera in prima duminica a lunii. Pentru a face rost de datele corecte legate de program, preturi si oferte speciale, poti consulta orice birou de turism din oras. Site-urile oficiale nu sunt intotdeauna actualizate la zi. Sacre Coeur se viziteaza gratuit. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea