Vacante

#barcelona #atractii barcelona #obiective turistice #obiective turistice barcelona #atractii turistice barcelona #spania

Cum sa vizitezi top 10 obiective turistice in Barcelona

Barcelona este un oras extrem de ofertant din punct de vedere turistic. Daca insa ai putin timp la dispozitie sau vrei sa vezi doar la creme de la creme, atunci trebuie sa-ti planifici programul in asa fel incat sa vizitezi primele 10 obiective importante din metropola. Iata ce poti face pentru a reusi acest plan:

1. Fa o lista cu cele Mai importante atractii ale Barcelonei

Ca orice top de pe lumea asta, si atractiile turistice ale Barcelonei difera intr-o oarecare masura, in top 10 al celor mai importante obiective ale orasului. Desi vei gasi in ghidurile de turism tot felul de propuneri pentru acest top, exista cateva locuri care raman pe pozitie: Sagrada Familia , Parque Guell, Casa Batllo , Ramblas, Montjuic. Alege acele locuri care reprezinta un interes pentru tine si fa-ti propriul tau top.

2. Profita de atractiile turistice gratuite ale orasului

Barcelona este un oras atractiv pentru turistii care dispun de un buget mic de vacanta. Gasesti in oras o multime de obiective turistice, locatii sau activitati pentru care nu trebuie sa scoti bani din buzunar. Sagrada Familia poate fi vazuta gratuit, in exterior.

Bulevardul Rambras este cea mai cunoscuta artera a orasului, atragand turistii pe toata durata anului. Desi plimbarea pe bulevard este gratuita, trebuie sa tii cont ca toate celelalte lucruri de aici costa. Si preturile sunt piperate, fiind o zona turistica de prima importanta (restaurante, magazine, artisti stradali, inclusiv fructele si legumele din piata etc). Mai poti vedea gratuit Parque Guell, un exemplu remarcabil de creatie artistica a lui Gaudi.

Exista, de asemenea, obiective turistice care pot fi vazute gratuit in prima luni a fiecarei luni. Un astfel de exemplu este Muzeul Picasso, o alta atractie din top 10.

3. Profita de biletele combinate

Ca in orice metropola europeana, atractiile turistice incurajeaza turistii sa le calce pragul prin intermediul biletelor combinate. Cu un singur bilet la un pret mai mic, poti vedea doua sau mai multe obiective. De exemplu, Sagrada Familia este destul de scumpa, daca vrei sa cumperi un bilet la pret normal, doar pentru catedrala, pretul fiind de 11 euro. Daca platesti insa 13 euro, cu acest bilet intri in Sagrada Familia, dar si in Casa-Museu Gaudi. Separat, aceste doua atractii costa 11 si, respectiv 5.50 euro de persoana.

Sagrada Familia Barcelona4. Foloseste o harta pentru a bifa toate atractiile aflate in aceeasi zona

Pentru a vedea cat mai multe atractii, poti folosi o harta sau un ghid de buzunar. De exemplu, daca vizitezi Sagrada Familia, poti merge, de asemenea, la Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, una dintre cladirile faimoase ale Barcelonei, cu arhitectura modernista. Hospital de la Santa Creu i Sant pau este considerat ca unul dintre cele mai vechi spitale ale Europei, folosit continuu.

In ghidurile de turism gasesti propuneri de trasee in Barcelona, care, de obicei, contin unele dintre principalele atractii turistice ale orasului. Mai gasesti informatii utile in capitolele care descriu orasul, luand locurile pe rand si mentionand cele mai importante obiective de aici. Astfel de informatii gasesti in capitole intitulate “Barcelona, strada cu strada”.

5. Programeaza vizite la obiectivele potrivite pentru copii

Daca mergi in vacanta cu familia, In Barcelona sunt o multime de locuri potrivite pentru copii. Barcelona Aquarium, Barcelona Zoo, Tibidabo Fun Fair sunt cateva dintre atractiile pentru cei mici. Mai multe detalii despre atractiile orasului pentru copii gasesti pe site-ul oficial.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea