Vacante

#paris #franta #obiective turistice

Cum sa vizitezi Parisul cu bani putini

Parisul reprezinta o destinatie de vacanta care nu mai are nevoie de nicio introducere. Cu toate ca este unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei, capitala Frantei are insa preturi medii, accesibile in toata perioada anului. Daca dispui de un buget restrans pentru vacanta ta in Paris, urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti reduce cheltuielile.

Pasul 1. Gaseste un bilet de ieftin . Exista multe companii aeriene care ofera curse spre Paris, din mai multe orase ale tarii. Fie ca alegi o companie low cost, fie ca alegi una de linie, vei putea beneficia de promotii interesante, daca esti dispus sa-ti cumperi biletul din timp. De exemplu, in prezent exista bilete de avion din Cluj spre Paris la un pret fix de 28 euro calatoria, cu toate taxele incluse. Promotia este valabila incepand cu 21 septemebrie, potrivit companiei Blue Air si, pana pe 1 decembrie 2009, transportul unui bagaj la cala este gratuit, in limita unei greutati de 20 kg.

Pasul 2. Gaseste cazare cu bani putini. In Paris cladirile au spatii destul de inguste, atat in hoteluri, cat si in locuintele private. Daca alegi un hotel de pret mic sau mediu, vei avea o camera foarte redusa ca dimensiuni, iar la categoria de 2 stele, conditiile sunt destul de slabe.

Pasul 3. Alege o masa frugala. In Paris, masa la restaurant este destul de scumpa, un meniu alcatuit dintr-un fel principal si o bautura ajungand la 25 euro de persoana. In schimb, in oras exista numeroase magazine si tonete care cand sandwich-uri absolut delicioase, facute din diverse sortimente de carne, branza, cascaval, salate, ierburi aromatice si altele. “Le sandwich” poate sa fie facut din felii de paine sau baghete, intre care se pun oua fierte, felii de jambon , rosii, branza, peste etc. Poti incerca de exemplu un “jambon fromage” (jambon cu branza) sau un “jambon beurre” (jambon cu unt). Costurile unui sandwich se ridica la 3- 8 euro bucata. Fiind proaspete si calde, sunt satioase si pot tine locul unei mese.

Localurile unde se mananca mai ieftin sunt cafelele pariziene, in bistrouri (bistros) si braserii (brasseries). De asemenea, tonetele din parcuri sau cele din metrouri ofera mancare buna, la preturi mici.

O alta posibilitate sa cumperi mancare cu bani putini este sa-ti faci aprovizionarea din piata sau din supermarket. Daca poti manca in camera de hotel, este alternativa cea mai buna, deoarece cu cei 25 de euro cat costa o masa la restaurant poti cumpara mancare care sa-ti ajunga cateva zile pentru micul dejun si chiar ceva pentru seara.

Pasul 4. Profita de discount-urile din transportul in comun. Cel mai ieftin si mai rapid mod de deplasare este metroul. Ajungi in toate locurile de interes turistic si nu numai, intr-un timp scurt. Daca stai mai multe zile in oras, este bine sa-ti cumperi un abonament de o saptamana. Intereseaza-te la casa de bilete care sunt reducerile facute deoarece in unele locuri poti plati mai putin, daca stii care sunt ofertele. De exemplu, cand te intorci la Paris de la Versailles, trebuie sa arati la casa biletul dus (cel cu care ai venit la Versailles) si primesti o reducere pentru cel de intors in capitala.

Pasul 5. Fa cumparaturi din magazinele cu reduceri. Desi Parisul este un oras scump pentru shopping, in unele locuri din Paris, preturile in magazine sunt accesibile, cum se intampla in Les Halles. Reducerile se fac de doua ori pe an. Prima perioada este in iarna, de obicei la sfarsitul lui ianuarie si cea de-a doua in vara, pe la finalul lunii iunie.

Pasul 6. Cumpara Paris Museum Pass. Pass-ul turistic al orasului se numeste Paris Museum Pass si are o valabilitate de 2, 4 sau 6 zile, in functie de nevoi. Cu acesta beneficiezi de reduceri si gratuitati la monumentele si muzeele Parisului. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Pasul 7. Muzee gratuite periodic. In Paris lista muzeelor este absolut impresionanta, astfel incat gasesti un mare numar de muzee unde poti intra gratuit in prima duminica din fiecare luna. Un exemplu il constituie Musee Picasso.

Pasul 8. Fa o lista cu atractiile turistice gratuite. Oras al artelor, Parisul detine numeroase atractii turistice care pot fi vizitate gratuit. Zona Montmartre si biserica Sacre Coeur, aflata pe dealul Montmartre, sunt doua dintre aceste locuri unde nu trebuie sa platesti nimic. Pentru detalii citeste articolul Panorama pariziana in sezonul rece.

Pasul 9. Viziteaza singur imprejurimile Parisului. Parisul si imprejurimile sale pot fi vizitate pe cont propriu. In timp ce o excursie la Versailles cu ghid costa in jur de 50 euro de persoana, pe cont propriu te costa mai putin de jumatate (bilet de tren + bilet de intrare in muzeu cu audioghid).

Sfaturi&Avertismente

• Pentru a evita cozile interminabile de la obiectivele turistice, viziteaza Parisul in extrasezon. Primavara sau toamna clima este suficient de calda pentru a putea merge mult pe jos.

Daca ai fost in vacanta in Paris si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea