Vacante

#napoli #naples #italia #unesco

Cum sa vizitezi Napoli cu bani putini

Cu o istorie de aproape 3000 de ani, orasul Napoli ( ) este una dintre metropolele europene cele mai ofertante, din de vedere al arhitecturii. Centrul istoric al orasului este declarat in intregime patrimoniul mondial UNESCO. Daca vrei sa-ti petreci o vacanta in aceasta destinatie, iata cateva aspecte de care poti tine cont pentru a cheltui putini bani.

1. Gaseste zboruri la . Poti gasi bilete de avion la preturi mici daca faci rezervarea din timp sau daca apelezi la o companie aeriana low cost. Gasesti zboruri la Blue Air, Wizz Air, Lufthansa, Alitalia. Oferte gasesti in articolul Zboruri low cost spre Italia in toamna 2009.

2. Gaseste oferte de cazare la preturi mici. O varianta pentru a plati mai putin este sa faci rezervarea la hotel din timp. O alta varianta este sa cauti camere in casele de oaspeti din oras. Preturile pornesc de la 50 euro pe noapte, insa pot ajunge si la 80 euro. In hotelurile de tip Bed&Breakfast, preturile pornesc de la 35 euro pe noapte si pot ajunge la 70-80 euro.

Intre 45 si 95 euro se situeaza si preturile pentru hotelurile de 3 si 4 , iar la extrema opusa, o camera poate costa 35 euro pe noapte, la hotelurile de 1 si 2 stele.

3. Descarca ghidul audio gratuit. Gasesti online ghiduri audio gratuite ale orasului. Un exemplu este aici.

4. Viziteaza muzeele gratuit. Exista muzee pe care le poti vizita gratuit si altele care au zile cu accesul liber. De exemplu, muzeul Madre poate fi vazut sambata gratuit. La di Etnopreistoria si Complesso Monumentale - Piazzetta Mondragone intrarea este libera.

5. Viziteaza atractiile turistice gratuite. Gratie monumentelor sale istorice, Napoli si-a castigat renumele de “oras- muzeu ”, alaturi de alte metropole europene. Pe langa centrul istoric, patrimoniul UNESCO, poti vizita celebra Piazza del Plebiscito, precum si portul Molo Beverello. Golful Napole ofera un peisaj deosebit.

Sfaturi&Avertismente

• Momentan, orasul Napoli detine un numar mare de persoane afectate de virusul A/H1N1, potrivit Adevarul. Daca urmeaza sa calatoresti in aceasta zona, cere informatii de la ambasada Italiei in privinta masurilor medicale necesare.

Daca ai fost in vacanta in Napoli si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea