Vacante

#paris #luvru #muzeu

Cum sa vizitezi muzeul Luvru intr-un mod placut

Desi este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice ale lumii, putini sunt cei care il vad in intregime, in vacanta lor la Paris. Dimensiunile impresionante sunt in defavoarea timpului pe care-l avem de obicei la dispozitie.Oamenii nerabdatori care ne insotesc pot fi alt motiv. Daca vrei totusi sa cunosti in profunzime acest muzeu, evitand neplacerile, urmeaza pasii de mai jos.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cand sa mergi. Programeaza-ti vizita in functie de 3 criterii temporale. Mergi dimineata, la ora deschiderii, pentru ca atunci este mai putina lume si vei avea toata ziua la dispozitie sa colinzi numeroasele sali. Mergi in timpul saptamanii, pentru ca sunt incomparabil mai putini turisti decat in weekend. Mergi in extrasezon, vei scapa de cozile la bilete, care iti pot rapi si 4 ore dintr-o zi de vacanta.

Foloseste-te de faptul ca este mai putina lume in muzeu si mergi direct in sectiunile in care sunt expuse sculpturile lui Michelangelo, picturile lui Botticelli si celebra foto , iar tabloul fiind destul de mic, nu vei vedea mare lucru de la departare.

Pasul 2. Ce vei vedea. Gandeste-te bine la ceea ce te intereseaza sa vezi din intreg muzeul. Daca nu te intereseaza chiar tot, iti poti face un plan dinainte. Pe site-ul oficial gasesti toate informatiile necesare. Este important sa stii cat de cat ce vrei sa vezi deoarece oricum nu ai cum sa-l vezi pe tot intr-o zi si ar fi pacat sa pierzi vremea in sectoare care nu te emotioneaza in niciun fel.

luvruPasul 3. Cu cine mergi. Un alt aspect deosebit de important este cu cine mergi. Fiind extrem de mare si de ofertant din punct de vedere istoric, artistic si arhitectural, Luvrul nu poate fi receptat la fel de doua persoane. Daca iti doresti sa-ti petreci aici jumatate de zi sau chiar mai mult si esti insotit de o persoana obosita sau plictisita, atitudinea ei va influenta mult modul in care receptezi operele de arta.

Pasul 4. Odihna si masa. Salile muzeului detin canapele si tabureti pe care te poti odihni intre doua reprize de contemplare artistica, lucru care pare destul de banal, dar care devine extrem de pretios cand te dor picioarele de la orele de mers prin muzeu.

La pranz poti servi masa chiar in interiorul muzeului, insa este bine sa mergi din timp, pentru ca locurile nu sunt nici pe departe suficiente, la cata lume viziteaza Luvrul. Preturile sunt aceleasi ca cele de la restaurantele si terasele din Paris. Dupa ce te-ai odihnit, poti relua plimbarea prin muzeu.

Pasul 5. Suveniruri. Ca mai toate muzeele din Franta, si Luvrul este dotat cu o librarie si cu boutique-uri de unde poti cumpara diverse produse legate de tematica muzeului. Aici gasesti detalii.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Bilet de intrare
  • Aparat foto
  • Incaltaminte comoda

 

Sfaturi&Avertismente

• Poti ajunge la Luvru cu metroul, coborand la statia Palais-Royal du Louvre. Daca mergi cu autobuzul, acesta va opri in fata piramidei de sticla, care reprezinta intrarea in muzeu. Detalii despre liniile care ajung aici si alte informatii gasesti pe site-ul oficial.

• Daca ai la dispozitie mai mult timp pentru vizita sau daca pentru tine este mai comod sa mergi seara, atunci profita de cele doua zile din saptamana cand muzeul functioneaza si cu program de nocturna. Miercurea si vinerea Luvrul este deschis pana la orele 22:00.

• Pentru a evita sa stai la coada, mai ales daca vizitezi muzeul in sezonul de varf, cumpara biletul dinainte, de la centrele care le comercializeaza. Pretul este un pic mai mare, din cauza taxelor de procesare, astfel incat vei plati cu aproximativ 1.50 euro mai mult. Un bilet normal costa 9 euro. Aici gasesti lista centrelor. Tot pe site-ul oficial afli care sunt expozitiile temporare din perioada vizitei tale si eventualele evenimente organizate aici, inclusiv concerte , proiectii de filme, lecturi, conferinte etc.

• Fotografiatul si filmatul sunt permise in muzeu, fara nicio taxa. Ai insa grija sa nu folosesti blitul daca exista semne si avertismente in privinta acestuia. Aici gasesti regulamentul.

• Inainte sa pleci spre muzeu, asigura-te ca ai incaltaminte comoda. Iti va fi deosebit de utila.

Ai fost la Luvru intr-o vacanta la Paris ? Daca ti-a placut ceva in mod deosebit sau ai gasit lucruri interesante, impartaseste-ne experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea