Vacante

#luxembourg #vacanta in luxembourg #luxembourg card

Cum sa vizitezi Luxembourgul cu bani putini

Desi mic ca marime sau poate tocmai de aceea, Luxembourgul face parte dintre statele cu cele mai inalte standarde de viata si este totodata unul dintre primele state europene ca grad de civilizatie. Aflat in vestul Europei, formeaza celebrul Benelux, alaturi de Olanda si Belgia. Daca iti petreci vacanta aici, trebuie sa stii ca preturile sunt destul de ridicate. Urmeaza pasii de mai jos pentru a-ti planifica un buget redus, tinand cont de cateva aspecte.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cauta oferte de cazare. In Luxembourg gasesti cazare in hoteluri, hosteluri si apartamente, iar multe dintre ele au diverse promotii, de care poti profita. Campingurile cu rulote au preturi destul de mari, in Birkelt, de exemplu, pentru o noapte trebuie sa scoti din buzunar cel putin 19 euro. Intr-un hotel de 3 stele, o camera costa in jur de 70 euro pe noapte. In hosteluri, preturile incep cam de la 35 euro pe noapte.

Pasul 2. Stai peste granita. Luxembourgul are preturi mari, uneori mai mari decat in Germania sau in Franta. Exista totusi avantajul transportului, care iti permite sa ajungi rapid in tara, daca alegi sa stai intr-una dintre orasele de pe langa granita. Poti alege, de exemplu, Trierul si sa faci excursii zilnice in Luxembourg.

Pasul 3. Alege perioada de extrasezon. Luxembourgul nu se diferentiaza de alte state sau orase ale lumii in privinta preturilor practicate in extrasezon. Viziteaza-l la inceputul primaverii sau in toamna, cand tarifele sunt mai mici si cand poti gasi oferte promotionale .

Luxembourg, centruPasul 4. Cumpara Luxembourg Card . Pass-ul turistic se numeste Luxembourg Card si este disponibil in trei variante: pentru o zi, doua zile si trei zile. Te costa 10, 17 sau 25 euro si iti ofera posibilitatea sa vezi gratuit peste 56 de atractii turistice . In plus, cu Luxembourg Card primesti reduceri si gratuitati la transportul in comun, pe distante mici sau mari si discounturi la diverse magazine sau tururi turistice.

Pasul 5. Gaseste atractiile turistice gratuite. Primele locuri pe care trebuie sa le vezi cand ai un buget mic sunt atractiile turistice unde nu se percepe taxa. De exemplu, poti merge in Cathedrale Notre-Dame de Luxembourg, cladita in stil gotic, cu elemente renascentiste. Lucrarile de constructie au inceput in 1613, iar in 1621, edificiul a fost consacrat sub numele de Imaculata Conceptie.

In toate ghidurile de turism se mentioneaza Drumul Cornisei, o pasarela deasupra orasului vechi, care ofera o panorama spectaculoasa asupra vaii Moselle. Drumul Cornisei se afla in capitala tarii, orasul Luxembourg.

Sfaturi&Avertismente

• Centrul capitalei trebuie evitat pentru a lua masa sau a gasi un loc de cazare, deoarece aici sunt cele mai scumpe restaurante si hoteluri. Mancare ieftina gasesti in bacanii sau in localurile de pe langa gari.

Daca ai fost in vacanta in luxembourg si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea