Vacante

#discounturi #reduceri #lisbon card #muzee gratuite #atractii gratuite #portugalia #lisabona

Cum sa vizitezi Lisabona cu bani putini

Capitala a Portugaliei, LIsabona este un amestec de arta, istorie si traditii. Astazi, orasul este cunoscut ca una dintre cele mai relaxate capitale europene, avand totodata preturi accesibile. Daca urmeaza sa-ti petreci vacanta aici, citeste pasii de mai jos si afla cum poti sa vizitezi Lisabona cu bani putini.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cumpara Lisboa Card. Pass-ul turistic al Lisabonei se numeste Lisboa Card si ofera intrari gratuite si reduceri la majoritatea muzeelor (in total sunt peste 80) si celorlalte atractii ale orasului. Cu Lisboa Card poti folosi gratuit transportul public din oras si beneficiezi de intrare libera in alte locuri din afara orasului: palatele Queluz si Mafra, Manastirea (Convento) de Cristo in Tomar, Manastirea Batalha etc. Detalii gasesti aici.

Pasul 2. Viziteaza atractiile turistice gratuite. In orice oras exista cateva atractii turistice pe care le poti vedea gratuit. Gradinile si parcurile sunt unele dintre ele. In Lisabona, in partea de nord pe Liberty Avenue, gasesti parcul Eduardo VII, langa Pombal Marquis Square. Initial, parcul a fost cunoscut sub numele de Liberty Park. Este o destinatie ideala pentru turistii care doresc sa admire panorama asupra orasului si care vor sa mearga la concertele si expozitiile organizate aici.

Exista muzee care sunt deschise gratuit in zilele de duminica si in anumite zile de sarbatoare sau cu ocazia unor evenimente culturale. Astfel, poti vizita Museu Calouste Gulbenkian, care gazduieste o colectie de arta antica si moderna. Copiii cu varste sub 12 ani, profesorii, grupurile de elevi si grupurile care fac parte din tururi organizate de catre organizatii culturale si caritabile beneficiaza de intrare libera. De asemenea, muzeul este gratuit in zilele de duminica si pe 18 mai, de Ziua Internationala a Muzeului (International Museum day).

Un alt muzeu deschis gratuit duminica este Museu Nacional de Arte Antiga. Este cel mai important muzeu de arta din Portugalia si unul dintre cele mai valoroase din intreaga Europa. Trebuie sa stii ca in zilele de duminica, programul cu publicul este redus, muzeul functionand pana la orele 14:00. Museu Nacional do Azulejo, Mosteiro dos Jeronimos, Museu Nacional de Arqueologia sunt alte cateva atractii care functioneaza dupa aceeasi regula.

Lisabona cladiriPasul 3. Opteaza pentru reducerile de studenti&pensionari. Atractiile turistice ale orasului ofera discounturi pentru pensionari si studenti. Acestia din urma trebuie sa aiba asupra lor ISIC-ul, International Student Identity Card.

Pasul 4. Gaseste oferte de cazare . Lisabona are o oferta foarte diversificata la cazare. Gasesti camere in hoteluri, hosteluri, apartamente, pensiuni, etc. Acestea din urma sunt numite “pensaos” si reprezinta o alternativa modesta. Hotelurile de 3 stele au preturi incepand cu 50 euro pe noapte. Hoteluri cu preturi mici se gasesc peste tot in oras, inclusiv in centru.

Pasul 5. Alege localurile pentru masa. Unele dintre cele mai ieftine locuri unde poti lua masa sunt restaurantele rustice, care, in ciuda unui aspect neingrijit, pot servi mancare foarte buna, la preturi mici. In ghidurile turistice publicate de diverse edituri gasesti lista restaurantelor si localurilor unde poti manca ieftin.

Sfaturi&Avertismente

• Majoritatea atractiilor turistice ale orasului sunt legate de reteaua de transport in comun. Partea de sud a Lisabonei, cea veche, este o zona pietonala, care poate fi parcursa cu usurinta pe jos.

• Lisabona este recunoscuta ca fiind una dintre metropolele cele mai ieftine ale Europei, in ceea ce priveste preturile.

Daca ai fost in Lisabona si ai descoperit modalitati de a plati mai putini bani, impartateste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea