Vacante

#i amsterdam card #amsterdam

Cum sa vizitezi Amsterdam cu bani putini

Amsterdam este un oras extrem de ofertant din punct de vedere turistic, insa nu se poate spune ca ar fi o destinatie ieftina de vacanta. Iata in continuare cateva lucruri pe care le poti face, daca dispui de un buget redus.

Pasi de urmat

Pasul 1. Viziteaza orasul in extrasezon. Perioada turistica de varf incepe in Amsterdam prin aprilie si dureaza pana in septembrie. Orasul devine foarte aglomerat, iar weekendurile sunt cele mai populate cu turisti. Pwntru a beneficia de preturi mai mici la cazare si la biletul de avion, poti vizita orasul in extrasezon, incepand cu a doua parte a lunii octombrie, pana in prima perioada din martie. Din aceasta perioada mai ieftina ca preturi, face exceptie perioada sarbatorilor de iarna.

Pasul 2. Gaseste cazare ieftina. In Amsterdam exista o oferta generoasa de hoteluri tip Bed&Breakfast, hosteluri si apartamente. Daca preferi hotelurile de la 3 stele in sus, poti cauta oferte cu discount, care se fac din timp in timp, in special pentru rezervarile si plata facute cu mult inainte de sosire.

Pasul 3. Foloseste transportul in comun. Daca cumperi un abonament pentru o perioada mai lunga de timp, este mai avantajos decat sa iei zi de zi bilete. Sa circuli cu masina prin oras, in special in zona centrala, nu este o idee buna, deoarece parcarile sunt scumpe si cu putine locuri libere.

Pasul 4. Gaseste localuri ieftine pentru masa. Poti lua o masa cu bani putini in fastfood-uri sau in snack bar-uri. Mancarea vanduta pe strada este o alta alternativa si este reprezentata de masinile automate cu sandwich-uri (automatieks), de lantul Maoz (unde se vinde falafel ) sau de atat Patat Friets, unde poti cumpara portii mari de cartofi prajiti.

Pasul 5. Foloseste pass-ul turistic I Amsterdam Card . Pass-ul turistic al orasului ofera reduceri si gratuitati la obiectivele turistice, in anumite restaurante si pentru transportul in comun. Detalii gasesti aici.

Exista si un card special conceput pentru muzeele din Olanda si, implicit, pentru Amsterdam. Se numeste Museumkaart si reprezinta un card care acorda accesul la peste 400 de muzee din tara. Cardul are o valabilitate de un an si costa 39.95 euro. Detalii gasesti aici.

Pasul 6. Viziteaza atractiile turistice gratuite ale orasului. Ca orice metropola europeana, Amsterdamul detine atractii turistice care pot fi vizitate gratuit: gradini, piete, parcuri, monumente etc. Poti face o plimbare de-a lungul canalelor, admirand arhitectura caselor, pana ajungi in celebrul cartier Jordaan, construit in secolul al XVII-lea pentru clasa muncitoare si emigranti. Daca este o zi frumoasa de vara, ai posibilitatea sa asisti gratuit la concertele si spectacolele care au loc in parcul Vondel ( Vondelpark ). In Begijnhof exista cateva cladiri istorice de secol XIV, o biserica si o capela. Una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea in Amsterdam este sa mergi sa vezi piata de flori, din Singel. Poti gasi intr-un ghid turistic lista detaliata a atractiilor din Amsterdam care pot fi vazute gratuit.

Sfaturi&Avertismente

• Alte detalii despre oras gasesti in articolul Amsterdam, ape eclectice si ferestre libertine.

Daca ai fost in vacanta in Amsterdam si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea