Vacante

#companie aeriana #perna de calatorie #pasageri #apa #avion

Cum sa-ti protejezi sanatatea in timpul zborurilor lungi

Te-ai pregatit pentru un zbor lung cu avionul, asigurandu-te ca ai tot ce-ti trebuie in bagaj. Pleci de acasa cu hainele pregatite cu grija inainte, spalate si calcate. Dupa vreo 4 ore de zbor, insa, carora le vor urma ale 4, nu te vei mai simti deloc proaspat si energic. Acest lucru se intampla deoarece esti de prea mult timp intr-un spatiu ingust, cu obiecte folosite iar si iar de alti oameni, in zboruri la fel de lungi. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum poti sa-ti protejezi sanaatatea in timpul zborurilor de lunga durata.

Pasi de urmat

Pasul 1. Medicamente. Daca ai de luat un medicament impotriva raului de avion, este bine sa consulti medicul sau instructiunile de utilizare pentru a sti daca trebuie sa-l inghiti cu un anumit timp inainte de decolare.

Pasul 2. Locul ales. Daca atunci cand calatoresti ti se face rau des, este indicat sa-ti rezervi un loc aproape de aripa avionului si aproape de hublou. Consumul de alcool este de evitat cu 24h inainte de decolare si in timpul zborului. Pe durata calatoriei cu avionul, tine centura prinsa.

Pasul 3. Maini spalate&dezinfectate. Cat timp esti in aeroport si, apoi, in avion, nu uita sa-ti speli mainile cu apa si sapun. Aminteste-ti cata lume trece pe unde treci tu, cata lume foloseste aceleasi obiecte pe care le atingi tu. Cu cat te speli mai des, cu atat elimini riscul de a contacta unii germeni si, in plus, apa si sapunul dau senzatia de improspatare intr-un mod mult mai puternic decat simplele servetele antibacteriene .

In cazul in care nu ai nevoie de toaleta dar vrei sa-ti dezinfectezi mainile dupa ce ai atins anumite lucruri, poti folosi un gel dezinfectant sau o solutie sau servetele antibacteriene. Foloseste apoi punga de plastic oferita de personal pentru strangerea gunoiului.

Pasul 4. Curatenie pe locul tau. La zborurile lungi, locul pe care stai a fost folosit de multi alti pasageri, in zboruri la fel de lungi. Poti dezinfecta scaunul, centura de siguranta , masuta din fata ta si bratele scaunului pe care te rezemi, pentru mai multa siguranta.

Pasul 5. Perna&patura. Pentru a fi in siguranta, ia de acasa propria perna, eventual una speciala (perna de calatorie), care sa-ti sprijine gatul si capul si sa-ti permita sa te odihnesti, oferindu-ti in acelasi timp siguranta. Paturile si pernele din avioane, chiar daca se gasesc in pungi de plastic, au mai fost folosite si de alte persoane si este mai sanatos sa ai propriile tale lucruri.

pasageri zborPasul 6. Haine groase&incaltaminte. Nu uita sa pui in bagajul de mana haine mai groase. In zborurile de lunga durata, avioanele folosite sunt de obicei cele foarte mari, iar in interiorul lor se afla cam 500 de pasageri, plus personalul. Pentru a face fata atator persoane, aerul conditionat se da de obicei pe rece, iar temperaturile foarte joase iti pot pricinui un real disconfort.

Pune in bagaj o bluza mai groasa si eventual o esarfa, pentru a-ti proteja gatul de curentii de aer. Hainele cu care te imbraci trebuie sa fie suficient de largi pentru a-ti permite sa te misti in voie.

Asigura-te ca ai o incaltaminte comoda si inchisa, deoarece sunt mari sanse sa-ti fie frig la picioare daca ai sandale sau o incaltaminte decupata. Incaltamintea aleasa nu trebuie sub nicio forma sa fie una noua, nemaifolosita pana acum.

Pasul 7. Mancare&bautura. Alege alimentele usoare si sucurile, evitand pe cat posibil alcoolul, cafeaua, ceaiul si bauturile pe baza de cofeina, deoarece acestea te deshidrateaza. Este important sa te hidratezi, band multa apa sau suc.

Pasul 8. Hidratare corporala. Cremele de corp si chiar uleiurile dezinfectante iti ajuta pielea sa ramana hidratata pe durata calatoriei. Daca porti lentile de contact , este indicat sa renunti la ele pe durata zborului si sa alegi, in schimb, ochelarii.

Sfaturi&Avertismente

Inaintea unui zbor lung, consulta site-ul oficial al companiei aeriene cu care urmeaza sa calatoresti. Gasesti informatii utile in sectiunea “ Sfaturi de calatorie ”. Iata aici un exemplu de sfaturi de sanatate postate de compania aeriana Air Canada.

Ai trecut vreodata prin experienta unui zbor lung cu avionul? Povesteste-ne cum te-ai descurcat si ajuta-i si pe altii sa se simta cat mai confortabil si in siguranta.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea