Vacante

#vacanta #sejur # sfaturi de vacanta #planificare vacanta

Cum sa-ti planifici viitoarea vacanta

Vacanta este cel mai asteptat moment in an, iar pentru ca scurtele clipe de relaxare sa fie cu adevarat memorabile este nevoie de o planificare prealabila.

La o prima vedere, planificarea vacantei pare foarte simplu de realizat, dar odata puse ideile pe hartie, vei vedea ca trebuie sa tii cont de foarte multe aspecte.

Buget si companie de vacanta

1. In primul rand, trebuie sa stabilesti din timp ce fel de vacanta iti doresti. Vei calatori singur, cu familia sau cu prietenii?

2. Odata rezolvat acest prim punct, trebuie sa te gandesti la bugetul pe care esti dispus sa-l investesti. Daca bugetul este mic, atunci poti opta pentru cateva zile de camping undeva in tara.

O vacanta cu cortul, in natura, va fi cu siguranta pe placul tuturor. In plus, vei economisi banii pe care, in alte conditii, i-ai fi dat pe mancare si cazare.

Timpul de calatorie si obiectivele turistice

3. Calculeaza cat timp petreci pe drum pana la destinatie. Daca vacanta ta este in strainatate si alegi sa ajungi acolo cu masina, trebuie sa stii dinainte cam cat timp vei petrece pe drum.

Daca ai liber trei zile si vrei sa ajungi din Bucuresti in Torino, de exemplu, fii sigur ca vei pierde cel putin 24 de ore pe drum.

In plus, vei plati si taxele de autostrada. In acest caz, ideal ar fi sa gasesti din timp un zbor ieftin. Vei scapa de oboseala si stres si vei ajunge mult mai repede la destinatie.

4. Ce vrei sa faci in vacanta ? Intotdeauna vacanta pare prea scurta pentru cate lucruri sunt de facut. Inainte sa pleci de acasa, fa-ti o lista cu obiectivele turistice.
 

Bagaje si alegerea zonei
 

5. Nu uita lucrurile esentiale. Bagajele se fac mereu pe ultima suta de metri, la fel si cumparaturile. De aceea, este recomandat sa stii dinainte ce vrei sa iei cu tine in vacanta. Daca mergi la plaja, nu uita acasa lotiunile. Daca mergi la munte, ia-ti manusile groase si fularul. De asemenea, aminteste-ti sa iei incarcatorul de telefon. Lucrurile simple se uita cel mai usor.

6. Daca mergi in vacanta pe cont propriu , este bine sa iei cateva produse alimentare in bagaj. In acest fel, poti face si economii. De exemplu, dimineata si seara poti manca in camera de hotel, iar masa de pranz o poti lua in oras. Pentru aceasta, ai nevoie de cateva conserve - pateuri, ton - branza topita, cateva legume si, poate, cateva plicuri de supa instant.

7. Afla detalii despre zona in care iti petreci vacanta. Inainte sa pleci la drum, afla detalii despre locatie, cum sunt oamenii, unde gasesti restaurante bune si ce reguli trebuie respectate acolo.



Sursa foto: cbslocal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea