Vacante

#concediu #schi #vacanta_iarna #planificare vacanta # vacanta schi

Cum sa-ti planifici vacanta la schi fara sa ramai lefter dupa concediu

Multi poate numara zilele ramase pana la Craciun, insa pentru tot mai multi romani iarna inseamna si inceputul sezonului de schi. De obicei, acesta este asociat insa si cu cheltuili considerabile, care au impact asupra bugetului pe termen lung.

 

Totusi, indiferent ca vrei sa ai o vacanta la schi in Romania sau in strainatate, nu inseamna ca trebuie sa te intorci cu buzunarale goale. Iata cateva ponturi pentru a avea o vacanta minunata, cu un efort financiar rezonabil: 


1. Alege-ti perioada cu grija!  

Daca nu te incapatanezi sa fii pe partie chiar in ziua de Craciun sau in noaptea dintre ani, vei putea gasi preturi mult mai mici la cazare, zboruri si chiar la inchirierea echipamentelor. Operatorii din turism isi modifica preturile in functie de cerere. Verifica ofertele de dupa 15-20 ianuarie si vei observa o diferenta importanta. Ca o regula generala, varful de sezon coincide cu vacanta scolara. Acest lucru nu este valabil doar in Romania, ci si in alte tari europene, mai bine dotate in instalatii artificiale de zapada, asa ca nu-ti fa griji ca nu vei avea unde sa schiezi. Cu putin noroc, in Austria, Germania, Franta sau Italia se schiaza foarte bine si in luna martie. Utile pentru a gasi perioada perfecta de vacanta sunt site-uri precum ifyouski.com sau skitracer. 


2. Fii atent la ofertele de cazare!

Daca alegi cele mai populare statiuni, cum ar fi peste Ocean, la Aspen, sau mai aproape, la Val D'isere, Zell am See sau Chamonix, preturile vor fi pe masura. Secretul pentru o destinatie mai ieftina este sa te orientezi catre o statiune din imprejurimile Romaniei. Bulgaria, Slovenia, Serbia sunt cateva exemple de succes. Preturile sunt chiar si mai jos de jumatate fata de cele din Austria, Franta sau Elvetia. Printre cele mai ieftine statiuni din Europa se numara Bansko (Bulgaria), Cervinia (Italia) sau, daca vrei totusi sa mergi mai departe de casa Flaine (Franta). 

Daca nu doresti un pachet gata facut, poti opta pentru un apartament inchiriat, dar acest lucru inseamna ca te vei ocupa singur de masa. In acest caz, Franta este o destinatie mult mai ieftina decat Austria de exemplu. O alta optiune ar fi cazarea in sate, care au o viata sociala mai putin activa, dar preturi mai mici de cazare. Printre acestea se numara Kuhtai (Austria) sau Arolla (Elvetia). 

 

Un alt criteriu care duce la scaderea pretului pentru cazare este apropierea aeroportului de statiunile de schi. Astfel, Munchen, Geneva sau Milano sunt mai rezonabile ca pret. Poti sa pleci la "vanatoare" de locuri de cazare pe Holidau Lettings (www.holidaylettings.co.uk), Holiday Rentals (www.holidayrentals.co.uk), Inghams (www.inghams.co.uk) sau Airbnb (www.airbnb.co.uk).

 

3. Transferurile, sursa de suprapret.

Daca mergi in vacanta cu avionul, o sursa de cheltuieli suplimentare este reprezentata de transferuri. De multe ori, costul transportului de la aeroport la statiunea de schi costa aproape la fel de mult ca si biletul de avion. Sunt insa cateva site-uri care te pot ajuta sa alegi mijlocul de transport convenabil: Ski transfers (www.skitransfers.com) sau Ski-Lifts (www.skilifts.com). De asemenea, multi operatori ofera transfer la pret redus daca este rezervat din timp. 


4. Rezerva-ti un ski pass! 

Multe agentii au in oferta de cazare inclus si ski-passul, sursa importanta de cheltuiala intr-o astfel de vacanta. Prin urmare, fie ca optezi pentru un permis zilnic sau pentru unul care sa acopere intreaga perioada, verifica atent si din timp fiecare oferta. 


5. Echipamentul - inchiriat sau adus de acasa?

Daca optezi pentru o destinatie unde trebuie sa ajungi cu avionul, verifica taxele aplicate pentru transport. Este posibil sa fie mai convenabil sa inchiriezi din statiunea respectiva echipamentul. In general, statiunile au pe site-urile lor oficiale linkuri catre operatorii care ofera astfel de servicii, iar cei mai multi practica discounturi si de 50-60% in anumite conditii. Deci, cerceteaza atent oferta si te vei intoarce acasa cu suficienti bani incat sa nu trebuiasca sa ataci cardul de credit pentru a ajunge la urmatorul salariu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea