Vacante

#meniu #restaurante #vacanta #dieta

Cum sa-ti mentii dieta in vacanta

Cand pleci in vacanta, este destul de dificil sa urmezi in continuare dieta pe care ai ales-o. Exista insa cateva lucruri de care poti tine cont, pentru a ramane fidel acestei diete, chiar daca te afli departe de casa. Urmeaza pasii de mai jos si iti va fi mai usor sa-ti mentii dieta in vacanta.

Pasi de urmat

Pasul 1. Gastronomie locala. Inainte de plecare, intereseaza-te asupra aspectelor legate de mancare, prezente in locatia in care vei ajunge. In functie de tara si loc, se poate sa ai la indemana produse foarte bune, la preturi mici, in pietele si centrele comerciale de acolo. Sau se poate ca cea mai buna varianta este sa optezi pentru un all inclusive. Diversitatea preparatelor este atat de mare, incat practic va fi imposibil sa nu gasesti de mancat ceva pe gustul tau sau care sa-ti satisfaca nevoile personale.

Pasul 2. Self kitchen. Opteaza pentru sistemul de cazare de tip self kitchen. Acesta presupune ca turistul sa cumpere si sa pregateasca personal masa, pe toata perioada sejurului. Un astfel de sistem il gasesti de cele mai multe ori in orase si statiuni, in apartamentele si vilele de inchiriat. Acestea dispun de bucatarie proprie, unde poti pregati singur mancarea.

Pasul 3. Mancare dietetica . Daca tii un regim de slabire sau unul dietetic, iti poti lua in vacanta produsele alimentare pe care doresti sa le consumi: fructe confiate , conserve, cereale si alte produse care nu trebuie tinute in frigider.

dieta vacanta 1Pasul 4. Picnic. Daca iei cu tine de acasa cateva tacamuri, vei putea sa cumperi ce doresti de la piata sau din supermarket, pentru a cheltui mai putin si vei avea ocazia sa iei masa in natura. Pentru retete de sandwich-uri poti consulta inainte de plecare o carte de bucate . Vei gasi acolo diverse metode de a pregati rapid o gustare. Astfel, vei sti ce ai de facut la fata locului.

Pasul 5. De evitat. Evita mancarea din avion si tentatiile restaurantelor. Intereseaza-te la operatorul de turism respectiv daca poti comanda un meniu special. Unii hotelieri pot oferi astfel de servicii.

Pasul 6. Sticla de apa. Asigura-te ca ai cu tine in permanenta o sticla cu apa. Este bine sa te hidratezi cat mai mult, indiferent de produsele alimentare consumate.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Informatii despre gastronomia locala
  • Sticla cu apa
  • Tacamuri
  • Self kitchen

 

Sfaturi&Avertismente

• Consulta un ghid turistic de buzunar sau agentul de turism in legatura cu mancarea de la destinatie. Daca este genul de tara unde iti poti face singur cumparaturile, este bine sa stii care sunt produsele de baza acolo, pentru a-ti face o idee despre ceea ce vei putea pregati de unul singur in bucatarie. In plus, ai putea incerca retete noi, poate chiar ale unor preparate locale, atata timp cat nu-ti afecteaza dieta.

• Daca optezi pentru all inclusive, trebuie si in acest caz sa ceri informatii. Cu cat este mai pretentios hotelul, cu atat mai variat va fi meniul. Acesta poate fi suficient de variat incat sa se potriveasca si pentru carnivori si pentru vegetarieni si pentru persoane care tin regim, dintr-un motiv sau altul.

Ai avut vreodata dificultati in a-ti mentine dieta in vacanta? Povesteste-ne experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea