Vacante

#tulcea #ungaria #croatia #camping #sat de vacanta #vacanta in camping #corturi #oferte de camping

Cum sa te pregatesti pentru o vacanta in camping

O vacanta intr-un camping poate fi o alternativa rezonabila pentru turistii care doresc sa-si petreaca cat mai mult timp in mijlocul naturii, economisind totodata bani. Gasesti zone de camping care ofera conditii civilizate, atat in tara , cat si in strainatate. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa planifici o vacanta in camping , in functie de nevoile personale.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege destinatia. Alege destinatia de camping. De exemplu, daca iti doresti sa mergi la plaja, poti alege o destinatie de pe litoralul croat, cum este Medulin Village, aflat la 10 km de orasul Pula, in peninsula Istria. Poti sa te cazezi in casutele de pe malul marii (mobilhome), in cabane, corturi sau rulote. Satul de vacanta se afla intr-o zona de coasta, cu golfulete, vegetatie luxurianta, cu o plaja nisipoasa care are vedere spre insulele si peninsulele din arhipelag. Preturile pornesc de la 42 euro pe noapte, potrivit agentiei Family Travel.

Daca iei cu tine animalul de companie, vei mai scoate din buzunar inca 12 euro pe zi. In acest pret sunt incluse cazarea, taxa de statiune, curatenia finala, lenjeria de pat, prosoapele, electricitatea, apa si gazul. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Pasul 2. Fa o lista de servicii, cu avantaje&dezavantaje. Al doilea lucru pe care trebuie sa-l stabilesti este care sunt nevoile tale personale si ceea ce ti se ofera acolo. De exemplu, in localitatea Jurilovca, din Tulcea, cazarea se face in camere cu baie comuna si nu dispun de bucatarie, dar au zona de living si se pot plati serviciile de cazare, masa si agrement cu tichete de vacanta, tichete cadou si tichete de masa, potrivit site-ului pensiuni-vile.ro .

Pasul 3. Stabileste ce activitati te intereseaza. Cel de-al treilea lucru care trebuie stabilit il reprezinta serviciile si activitatile propuse turistilor pentru petrecerea timpului liber.

camping ItaliaExista zone de camping unde se ofera diverse reduceri. De exemplu, in Hajdu Camping, o zona de camping din celebra statiune balneara Hajduszoboslo, din Ungaria, unde turistii primesc o reducere la biletele de intrare la baile termale. Pentru grupurile de peste 20 de persoane, care cumpara bilete in parcul acvatic, cea de-a 21 persoana are intrare gratuita, potrivit agentiei Riela Tour.

Daca alegi insula Krk, din Croatia, poti merge in Kamp Glavotok, aflat in partea de vest a insulei, la o distanta de 15 km de orasul Krk si la numai 6 km de portul Valbiska. In Kamp Glavotok se poate juca tenis de masa, volei, baschet, se poate inchiria un scooter sau se face scuba diving cu instructori specializati. Copiii beneficiaza de spatii de joaca special amenajate.

Pasul 4. Afla detalii despre vreme. Inainte de a alege zona de camping, trebuie sa te interesezi asupra climei din locul respectiv si sa cunosti predictiile meteo pentru perioada aleasa. Detalii poti gasi pe vremea.acasa.ro.

Sfaturi&Avertismente

• Cand alegi o zona de camping, intereseaza-te si asupra preturilor practicate la hotelurile din zona. In tarile cu un nivel de viata foarte ridicat, preturile practicate in campinguri pot rivaliza cu cele de la hotelurile de 2 sau 3 stele.

• Iata in continuare 3 destinatii intrate in topul celor mai bune campinguri din lume, top publicat de The Independent in 2006:

Ai fost in vacanta in camping? Povesteste-ne cum ti-ai planificat aceasta calatorie si ajuta-i si pe altii sa aiba parte de o vacanta reusita, intr-o zona de camping.

Te-ar mai putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea