Vacante

#venetia #paris #amsterdam #minicroaziera #croaziera

Cum sa te pregatesti pentru o scurta croaziera

O croaziera este o experienta care nu trebuie ratata, cand vizitezi o zona turistica aflata in apropierea unei ape. Fie ca este vorba despre o de doua ceasuri, cu panorame asupra unei metropole europene de-a lungul unui rau, cum este Parisul, fie ca vizitezi o zona mai intinsa, cum sunt vizitele pe insule, cu plecare din Atena, minicroaziera inseamna sa experimentezi altfel bogatia unui loc. Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand optezi pentru o astfel de plimbare de scurta durata.

1. Alege croaziera potrivita

In functie de locatie si de ofertele disponibile, poti sa alegi cea mai potrivita croaziera. Unele sunt tematice, impartite pe interese (arta si muzee, personalitati, poduri celebre etc).

2. Incearca una dintre marile atractii turistice: croaziera intr-o metropola europeana

Iata in continuare cateva minicroaziere faimoase:

• City Canal Cruise (CCC), Amsterdam. Gratie canalelor sale si a arhitecturii deosebite, Amsterdamul ofera turistilor posibilitatea de a se plimba pe apa, descoperind orasul, podurile, restaurantele si terasele, cladirile si evenimentele care au loc pe chei. Oferta se numeste City Canal Cruise (CCC) si include o plimbare de 1h15min pe canale, oferind perspective deosebite asupra unora dintre atractiile principale ale orasului. Pretul unui bilet este de 12 euro. Detalii gasesti aici.

• Vaporetto in Venetia. Pentru tansportul public in Venetia, poti folosi vaporetto. Are plecare din Piazzale Roma si merge pe arterele de pe Grand Canale, spre Piata San Marco. Poti admira pe traseu palatele venetiene, cladirile cu fatade renascentiste si alte atractii ale orasului. Se fac, de asemenea, croaziere pe insule, cum este Murano, din apropierea Venetiei. Venetia este unul dintre cele mai cunoscute porturi pentru vasele de croaziera din sudul Europei. Detalii gasesti aici.

• Bateaux mouche pe Sena , Paris. Una dintre cele mai mari atractii turistice ale Parisului o reprezinta croaziera pe Sena, cu bateau mouche-ul. Vaporasul ofera o plimbare de aproximativ 2 ore, cu explicatii in mai multe limbi de circulatie internationala. De-o parte si de alta a cheiurilor Senei, vezi unele dintre cele mai importante atractii ale orasului, incepand de la Tour Eiffel, Les Invalides, Notre Dame etc. Unele vaporase propun un program cu cina si muzica live la bord, iar pentru acestea preturile sunt ceva mai mari. Cele mai ieftine bilete costa in jur de 8 euro de persoana. Detalii gasesti aici.

3. Tine cont de sezonul turistic

Daca vizitezi orasul in varf de sezon, este bine sa faci rezervare din timp. De exemplu, Parisul este plin de oferte de croaziere pe Sena in februarie, de Sfantul Valentin, insa si locurile sunt cumparate din vreme. Acelasi lucru se intampla cu ocazia sarbatorilor de iarna, cand petrecerile de revelion includ programe de divertisment pe apa. Informatii despre astfel de pachete gasesti in articolul Panorama pariziana in sezonul rece.

Amsterdam, vaporas de croaziera4. Fa o croaziera pe insule

Pornind dintr-un oras turistic, poti vizita insulele din vecinatate. Asa se intampla cu insulele Murano si din apropierea Venetiei sau cu Egina, Poros si Hydra, din apropierea Atenei. Pentru acestea din urma, exista vase de croaziera cu o capacitate de 500 de persoane, care ofera excursii din Atena spre aceste insule, cu durata de aproximativ 8 ore. O astfel de excursie se organizeaza optional, pentru turistii care ajung in Atena si vor sa vada si o parte din Grecia insulara. Pretul este de 85 euro de persoana si include un pranz pe vas, precum si program artistic, cu muzica si dans traditional.

5. Pregateste un

In functie de durata minicroazierei, este bine sa ai , o haina cu maneca lunga pentru a te feri de briza marii, , esarfa etc. In general, astfel de croaziere au un timp foarte limitat pentru vizite, prin urmare, nu vei avea cand sa umbli prin magazine dupa o pereche de ochelari.

6. Ia cu tine apa suficienta

In general, vasele de croaziere destinate plimbarilor cu durata mai mica de o zi vand mancare si bautura la bord, insa preturile sunt ceva mai mari decat pe tarm. Daca dispui de un buget foarte limitat, poti economisi cumparand apa din supermarket, inainte de plecare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea