Vacante

# pericole vacanta #oferte vacanta #oferte mincinoase #oferte turism

Cum sa te feresti de capcana ofertelor cu pret foarte mic

Ofertele chilipir abunda pe piata, insa organizatiile de turism avertizeaza turistii asupra faptului ca multe dintre ele nu au suport real. Cum poti profita de reducerile adevarate, evitand ofertele false?

Exista mai multe lucruri pe care le poti face pentru a te feri de ofertele mincioase:

1 Compania trebuie sa aiba licenta de turism

Verifica daca compania respectiva are licenta de turism. Conform ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), exista peste 100 de site-uri care vand vacante la preturi foarte mici fara sa detina o licenta in domeniu. In astfel de cazuri, preturile afisate pot fi cele de baza, fara sa se precizeze ca trebuie platite in plus diverse taxe, precum cea de avion, bagaje etc sau sunt oferite servicii mai slabe calitativ comparativ cu ceea ce s-a promis initial.

2 Agentie recunoscuta

Daca gasesti o oferta foarte avantajoasa ca pret, afla daca este vorba despre o companie acreditata pentru a nu avea surpriza ca ti s-au luat banii, iar a doua zi nu mai gasesti pe nimeni pentru a face reclamatie. ANAT are o lista a agentiilor de turism acreditate, precum si a celor excluse din cauza unor practici ilegale.

3 Inscrie-te la newsletterele operatorilor turistici

Este mai bine sa te inscrii la un newsletter al unei agentii care stii ca exista pentru a urmari promotiile decat sa cumperi un pachet de la o firma despre care nu reusesti sa afli nimic concret. Operatorii de turism fac in mod constant oferte cu reduceri si vei putea gasi un pret bun daca urmaresti constant alertele lor. Poti face acelasi lucru pentru hoteluri, companii aeriene etc.

4 Contacteaza hotelul

Daca gasesti o oferta cu un pret incredibil de mic pentru un sejur in Romania, cauta contactul acelui hotel in cartea de telefoane si suna sa vezi daca ti se confirma ca oferta este reala. Nu folosi datele de contact gasite pe un site oarecare. In acest fel, stii sigur unde suni si afli informatiile care te intereseaza. Este mai dificil, insa, financiar, sa faci aceasta verificare in cazul unei oferte promotionale pentru strainatate.

5 Opteaza pentru calitate

Nu lasa pretul sa fie cel mai important criteriu in alegerea unei vacante. Mai importante sunt siguranta si confortul. Cand gasesti o oferta suspect de ieftina, fii prevazator deoarece pretul vacantelor poate fi redus, dar nu ajunge niciodata sa fie unul simbolic deoarece serviciile turistice nu mai pot fi acoperite.

Sursa foto: colourbox.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea