Vacante

#mozart #sunetul muzicii #salzburger nockerl #vacanta in salzburg #austria #salzburg #salzburg card

Cum sa planifici o vacanta in Salzburg

Daca ai vazut “ Sunetul muzicii ”, probabil iti aduci aminte de peisajele superbe ale acestui film. Salzburgul este locul de nastere a lui Wolfgang Amadeus Mozart si unul dintre orasele universitare din Austria. Salzburgul este cel de-al patrulea oras ca marime din tara si capitala regiunii cu acelasi nume. Orasul vechi (Altstadt) a devenit cunoscut pe plan international gratie arhitecturii baroce si reprezinta unul dintre cele mai bine conservate asezari urbane din Alpi. Din 1997, face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Daca vrei sa-ti petreci o vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti sa-ti planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Gaseste oferte de cazare. In Salzburg oferta de cazare este foarte generoasa. Poti sta in hoteluri, hosteluri, campinguri, apartamente, ferme si chiar in institutii religioase. Acestea din urma ofera camere curate, cu mobilier modern si simplu, dotate cu baie proprie, la 40 – 50 euro pe noapte. Daca alegi sa stai la hotel, trebuie sa stii ca preturile sunt in general medii. Pentru o camera la un hotel de 3 stele poti plati intre 33 si 75 euro pe noapte, iar la categoria 4 stele, preturile sunt intre 55 si 80 euro pe noapte. Pentru 5 stele, pretul nu depaseste 100 euro pe noapte.

Pasul 2. Cumpara Salzburg Card . Passul turistic al orasului se numeste Salzburg Card. Cu acest card intri gratuit la unele muzee, folosesti gratuit funicularul si telefericul, ai diverse discounturi in transportul public, la concerte, la spectacole de teatru sau la excursiile in zonele din imprejurul orasului. Pentru un pass valabil 6 zile, platesti 43 euro. Mai multe detalii gasesti aici.

Pasul 3. Selecteaza atractiile turistice. Atractiile turistice sunt intr-un numar urias, astfel incat singurul inconvenient este sa faci o selectie, in functie de interesele personale. Daca cumva te pasioneaza bisericile si catedralele cu o arhitectura deosebita, atunci vei fi incantat sa vizitezi acest oras, supranumit Roma Nordului, datorita numarului mare de biserici de aici. In Salzburg ai de vazut primaria, biserici, o fortareata, o gradina zoologica, manastiri, muzee, palate, locul natal al lui Mozart si lista poate continua.

In Salzburg au loc si numeroase evenimente culturale, dintre care cel mai cunoscut este Salzburg Festival (Salzburger Festspiele), care se desfasoara incepand cu ultimele zile din iulie. Festivalul dureaza in jur de 5 saptamani. Un tur “Sunetul Muzicii”, cu vizitarea locatiilor care apar in film, costa in jur de 40 euro de persoana.

Salzburg parcPasul 4. Afla informatii despre clima. In Salzburg, clima este temperat-continentala. Perioada cea mai buna de vizita este vara, cand temperturile sunt mai ceva mai ridicate, dar nu foarte mult. Media maxima de temperatura este de 23 grade C in iulie si august. In lunile de vara cad ploi usoare. Iarna este un anotimp uscat si rece, cu putine ploi. Temperaturile coboara sub limita de inghet, iar in ianuarie – februarie apar ninsori.

Pasul 5. Gaseste informatii despre mancare si bautura. Salzburgul nu duce lipsa de localuri unde sa poti lua o masa gustoasa. Gasesti restaurante de top, restaurante obisnuite, cafenele, berarii, gradini de vara , unde poti gusta din “ salzburger nockerl ” , un preparat dulce, tipic in Austria si cu predilectie in Salzburg. Este un soi de prajitura facuta din ou, zahar, faina, lamaie si gem.

Berea este una dintre bauturile preferate si preturile sunt relativ mici. In schimb, daca iei masa seara, vei vedea ca preturile sunt mai mari decat cele pentru micul dejun sau pranz. Pentru a nu cheltui foarte mult pe mancare, este indicat sa-ti faci din pranz masa principala a zilei.

Sfaturi&Avertismente

• Poti face economie daca pur si simplu iei Salzburgul la pas. Orasul este suficient de atragator pentru a avea ce sa vezi mergand pe jos. Pentru o priveliste panoramica asupra orasului, ai posibilitatea sa urci pe dealul Monchsberg. Gradinile Schloss Mirabell reprezinta, de asemenea, un obiectiv turistic de top in Salzburg.

Ai fost in vacanta in Salzburg ? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa-si planifice aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea