Vacante

#ungaria #pusta maghiara #pusta

Cum sa planifici o vacanta in Pusta

Aflata la aproximativ 60 km de Budapesta, Pusta Maghiara este una dintre regiunile turistice ascunse ale Ungariei, cu herghelii de cai, ape termale, mancaruri unguresti si tratamente balneo. Urmeaza pasii de mai jos si alege varianta care ti se potriveste.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada de vacanta. Clima acasa .ro/calda" title="calda">calda , pentru plimbari lungi. In Pusta maghiara clima este calda, cu multe zile insorite pe an, ideale pentru petrecerea timpului liber in mijlocul naturii.

Pasul 2. Profita de apele termale ale zonei. Gratie apelor termale, turistii vin aici pentru tratamente curative.

Pasul 3. Fa plimbari in natura. Regiunea are portiuni de stepa, unele dintre cele mai mari lacuri sarate din Europa si mlastini. In tinutul Hortobagy se afla Rezervatia Ornitologica de pe Lacul Tisa, care a fost introdus in lista panrimoniului mondial UNESCO. In tinutul Hortobagy se afla Rezervatia Ornitologica de pe Lacul Tisa, care a fost introdus in lista panrimoniului mondial UNESCO.

Pasul 4. Invata sa calaresti. Amatorii de calarie pot lua parte la spectacolele de acrobatie ale taranilor care au grija de hergheliile de cai. Se organizeaza aici programe de echitatie, plimbari cu trasura si pranzuri traditionale pentru turisti. Pachetele de vacanta includ, pe langa cazare, ore de instruire a calaretului.

Pasul 5. Incearca preparatele traditionale. In regiune au loc multe festivaluri culinare: sarbatoarea populara a ciorbei de peste de la Baja, concursul de tocanita de oaie de la Karcag, festivalul cepei de la Szatmarcseke etc. Paprika reprezinta unul dintre cele mai renumite produse ale zonei, folosit pentru salamul Pick, gulas, ciorba de peste sau pentru carnatii Gyula. Nucile, ceapa alba, prunele sau merele sunt alte delicatese locale. Tot aici gasesti un numar impresionant de produse cu specific unguresc Hungaricum. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Un pranz traditional inseamna supa de gulash din carne de vita, facuta la “ceaun pe pirostrii” in curte, platou taranesc cu trei feluri de carne, garnitura, desert si vin.

Pasul 6. Alege o oferta de vacanta. O vacanta in Budapesta si in Defileul Dunarii costa in jur de 200 euro de persoana, la sfarsitul lunii octombrie. Pachetul de vacanta include 4 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, un tur de oras in Budapesta cu shopping, transport cu autocarul si ghidul insotitor. Pe langa acestea, pretul asigura si un pranz traditional unguresc, o sedinta de echitatie si o plimbare cu trasura, o vizita la centrul de diamante din Caprice si o excursie in Defileu.

Sfaturi&Avertismente

• Alte detalii despre regiune gasesti aici.

Ai fost in vacanta in Pusta? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu informatii utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea