Vacante

#vacanta in hamburg #germania #hamburg

Cum sa planifici o vacanta in Hamburg

Hamburg este al doilea oras ca marime al Germaniei, dupa Berlin. Portul sau ocupa locul al II-lea in topul celor mai mari porturi din Europa. Hamburgul se afla in nordul Germaniei, la varsarea raurilor Bille si Alster in fluviul Elba. Daca vrei sa-ti petreci o vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti sa-ti planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada optima pentru vizita. In Hamburg este o clima cu influente maritime si continentale totodata. De obicei, este o vreme previzibila, astfel incat nu vei avea prea multe surprize. Verile tind sa fie calduroase si umede, iar iernile reci, dar blande. Daca mergi in primele doua luni ale anului in Hamburg, trebuie sa stii ca acestea reprezinta perioada cea mai friguroasa, in special din cauza vanturilor nordice venite dinspre mare. Vara, maxima de temperatura se situeaza undeva la 25 grade C, arareori atingand 28 grade C. Prin urmare, nu vei suferi de canicula. Trebuie, insa, sa pui in bagaj haine cu maneca lunga, in special pentru orele diminetii si pentru seara.

Poti merge sa vizitezi Hamburgul primavara si toamna. Acestea sunt perioade mai uscate, iar vremea este suficient de placuta pentru activitati in aer liber. In primavara si in toamna zilele sunt de obicei insorite, ideale pentru plimbari.

Pasul 2. Gaseste oferte de cazare . Preturile la cazare in Haburg sunt medii si mari, in functie de perioada aleasa. In perioadele in care au loc evenimente importante sau in varf de sezon , preturile cresc. Este bine, de asemenea, sa rezervi din timp, pentru a fi sigur ca ai unde sa stai. Gasesti insa camere la 40 euro pe noapte, la hotelurile de 3 stele si de la 50 euro, pentru categoria de 4 stele.

Pasul 3. Selecteaza ce te intereseaza din lista de atractii turistice. In Hamburg, dispui de o paleta larga de atractii. Orasul, destul de mare ca marime, are cladiri moderne, malluri, bulevarde mari , parcuri, gradini si o bogata retea de canale. Datorita acestor canale, metropola are peste 2000 de poduri, suclasandu-le pe cele din Venetia sau Amsterdam.

Poti vizita biserica St. Nicholas, care in secolul al XIX-lea era considerata cea mai inalta cladire din lume. Orasul Vechi ( ) si Orasul Nou (Neustadt) sunt doua dintre principalele zone in care se fac tururi de oras. In cartierul St. Pauli sunt multe dintre atractiile turistice ale Hamburgului. Daca te intereseaza muzeele, orasul are peste 50. Primaria Hamburg, orasHamburgului, aflata langa lacul Alster, este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri ale metropolei, din punct de vedere arhitectural. Daca iti plac orasele si lucrurile in miniatura, trebuie sa vizitezi Miniatur Wunderland-ul. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Pasul 4. Participa la evenimente&festivaluri. Ca orice metropola europeana, Hamburgul gazduieste tot felul de evenimente si festivaluri, pe toata durata anului, in special vara, in varful sezonului .

Unele dintre cele mai frumoase evenimente sunt pietele de Paste si de Craciun, deschise in oras primavara si iarna.

Pentru o experienta autohtona deosebita, mergi la piata de peste (Fishmarket), deschisa in fiecare duminica dimineata. Piata de peste are o traditie de peste 300 de ani.

Sfaturi&Avertismente

• Pass-ul turistic al orasului se numeste Hamburg CARD&Co. si iti acorda reduceri si gratuitati la diverse obiective turistice si nu numai. Cel mai mic pret este de 8.50 euro, cu valabilitate de o zi. Detalii gasesti aici.

Daca ai fost in Hamburg in vacanta, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile pentru a-si planifica aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea