Vacante

#extrasezon #sezon #sezon turistic #varf de sezon #destinatie #turisti

Cum sa planifici o vacanta in extrasezon

Vacanta in poate fi o varianta foarte avantajoasa de calatorie: preturi mici , lipsa aglomeratiei, mai multe optiuni. Pe de alta parte, sa calatoresti in extrasezon inseamna program mai scurt la obiectivele turistice, zone turistice inchise etc. Iata in continuare cateva lucruri pe care este bine sa le stii, cand planifici o .

1. Profita de preturile scazute

Intr-o destinatie aflata in extrasezon, ofertele de cazare si transport sunt mai avantajoase ca pret, din cauza cererii scazute. Chiar daca unele unitati de cazare ar putea fi inchise, raman cele care functioneaza si care incearca prin diverse promotii si reduceri sa-si atraga putina clientela existenta. Este, asadar, vremea sa te targuiesti.

2. Poti pleca in ultimul moment

In extrasezon, gasesti oferte accesibile si daca pleci in ultimul moment. Nu esti nevoit sa faci rezervari din timp, pentru ca oricum gasesti transport si cazare la preturi mici. Daca dispui de suficient timp, iti poti lua o vacanta mai lunga, mergand dintr-un loc in altul pe cont propriu sau prin intermediul unei agentii.

3. Atractiile turistice sunt la dispozitia ta, dar pentru un timp mai scurt

Unul dintre cele mai mari beneficii ale vacantei in extrasezon il constituie vizita la obiectivele turistice mari, pentru ca nu mai esti nevoit sa stai la cozi lungi sau sa faci rezervare. Dezavantajul insa este programul, adesea acesta fiind mai scurt decat in plin sezon. De exemplu, la Palatul Schonbrunn din Viena, intre noiembrie si martie programul cu publicul este de la 8:30 la 16:30, in timp ce in iulie si august, turistii pot vizita palatul pana la orele 18:00.

Si centrele de informare turistica pot avea program redus in extrasezon, astfel incat este indicat sa te interesezi bine inainte, pentru a te incadra in timp.

4. Vremea poate fi un inconveninet

Daca mergi in Bora Bora in extrasezon, inseamna sa prinzi sezonul ploios. Ofertele de cazare sunt mai ieftine, dar si inconvenientele legate de vreme sunt de luat in consideratie. Marile orase europene sunt mai putin spectaculoase iarna (in perioada de dinainte sau dupa sarbatori) in comparatie cu vara, iar temperaturile joase nu permit plimbari lungi.

5. Extrasezonul in functie de destinatie

Extrasezonul este definit numai de locatia aleasa pentru vacanta. Odata ce stii unde vrei sa-ti petreci vacanta, poti afla detalii despre ofertele de transport, cazare, masa, divertisment, activitati in timpul liber etc, disponibile in extrasezon, in tara, orasul sau statiunea in cauza. Astfel, in timp ce la noi perioada decembrie-aprilie inseamna extrasezon (cu exceptia sarbatorilor de iarna si a scurtelor vacante din februarie), in Maldive aceeasi perioada inseamna varful de sezon. Este vorba despre anotimpul secetos, cand majoritatea hotelurilor si resorturilor sunt pline cu turisti.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea