Vacante

#tulcea #sfantul gheorghe #sulina #hotel plutitor #vacanta #turisti #ambarcatiuni #delta #delta_dunarii

Cum sa planifici o vacanta in Delta Dunarii

Cazare pe un hotel plutitor , mese cu preparate pescaresti, birdwatching, peisaje spectaculoase, aceasta reprezinta doar un aspect al unei vacante in Delta Dunarii. Pentru a avea parte de o vacanta cat mai placuta aici, este important sa iei cateva masuri de precautie in privinta climei si faunei. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa planifici o vacanta in Delta Dunarii.

Pasi de urmat
 
Pasul 1. Clima. Inainte de a pleca, intereseaza-te asupra climei si afla predictiile meteo pentru perioada in cauza. Media maxima de temperatura in vara este de 24°C, iar nivelul umiditarii ajunge la 60%.

Pasul 2. Ce pui in bagaj. Din cauza climei si faunei din Delta, este necesar sa pui in bagaj mai multe lucruri care-ti vor folosi in vacanta.

a) Hainele si accesoriile contra frigului, ploii si vantului sunt necesare: pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga, jacheta de vant, palarie, pelerina de ploaie). Sunt preferabile hainele din in si bumbac. Daca vizitezi Delta primavara sau intr-o perioada mai rece, este important sa ai la tine si haine calduroase, impermeabile, deoarece plimbarile cu barca pot deveni neplacute la temperaturi scazute. Incaltamintea trebuie sa fie inchisa, groasa. Sunt total nerecomandate tipurile de incaltaminte decupata.

b) Accesoriile cu factor de protectie antisolara sunt si ele foarte importante. Pune in bagaj ochelari de soare, crema antisolara cu factor de protectie ridicat, sticla sau termos unde sa poti tine apa plata de baut.

c) Insectele sunt o adevarata problema in Delta, in special tantarii. Impotriva acestora orice produse sunt potrivite, de la aparate speciale la creme, plase si solutii antiinflamatorii. In perioada mai – iunie sunt cei mai multi tantari in Delta, astfel incat nu este indicat sa ramai afara noaptea. Alte informatii gasesti in articolul Cum sa preveniti intepaturile de tantari.

d) Aparatura foto &video trebuie protejata de saculeti sau recipiente de depozitare realizate dintr-un material impermeabil.

Pasul 3. Oferte de vacanta. Principalele zone turistice sunt in Tulcea, Sfantul Gheorghe si Sulina. In general, hotelurile din Delta sunt de categoria 1 – 4 stele. Gasesti de asemenea campinguri in Murighiol, Crisan sau Maliuc.

O alta posibilitate este sa optezi pentru o croaziera, lucru care iti permite sa fii cazat pe o ambarcatiune numita “hotel plutitor” unde pachetul de vacanta este de tip pensiune completa sau all inclusive. Daca preferi o varianta traditionala mai modesta, gasesti camere de inchiriat in gospodariile pescaresti.

Pasul 4. Activitati in timpul liber. In Delta turistii pot alege din numeroasele activitati propuse aici: plimbari cu diverse ambarcatiuni (sky nautic, salupa, barca cu motor, ponton cataraman, banana agrement), pescuit, birdwatching etc.
Alte informatii gasesti in articolul Calatorie in uitata Delta a Dunarii.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine&incaltaminte specifica deltei
  • Medicamente
  • Produse de ingrijire &protectie a pielii
  • Aparat foto
  • Harta

 

Sfaturi&Avertismente

• In Delta nu este recomandat sa calatoresti pe cont propriu . Turistii sunt insotiti de ghizi care cunosc locurile si care pot oferi asistenta necesara in caz de nevoie.

• In cazul in care tii o dieta sau esti vegetarian, operatorii de turism care ofera pachete de vacanta in Delta propun astfel de servicii individuale, viitorul musafir putand sa comande un meniu special.

• Alte informatii utile gasesti aici si aici.

Daca ti-ai petrecut o vacanta in Delta Dunarii, povesteste-ne cum te-ai pregatit de plecare si ajuta-i si pe altii cu sfaturi, pentru a avea parte de un concediu cat mai placut. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea