Vacante

#vacanta in brazilia #brazilia

Cum sa planifici o vacanta in Brazilia

Desi Brazilia este cunoscuta in special pentru atractiile orasului Rio de Janeiro , acesta este doar una dintre frumusetile sale, iar un circuit in Brazilia ofera posibilitatea de a vedea multe alte locuri ipresionante, precum cascada de la Foz de Iguacu sau croazierele pe Amazon. Daca te-ai gandit sa-ti petreci o vacanta in Brazilia , urmeaza pasii de mai jos si afla detalii despre planificarea unei astfel de calatorii.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada. In ceea ce priveste priveste clima, exista variatii mari, in functie de regiune. Aceste variatii se datoreaza intinderii mari a tarii, in America de Sud si provoaca, astfel, aparitia mai multor zone de clima. Sezoanele sunt reprezentate diferit aici. De exemplu, primavara incepe pe 22 septembrie si tine pana pe 21 decembrie, urmand vara, de pe 22 decembrie pana in 21 martie. Toamna incepe pe 22 martie si dureaza pana pe 21 iunie, iar iarna acopera perioada 21 iunie – 21 septembrie. Sezonul ploios este vara, iar cel uscat, iarna.

Aproximativ 300 de zile insorite pe an sunt in regiunile de coasta, in nord-est. In Manaos, de exemplu, sezonul turistic se intinde din iulie in septembrie si din decembrie in ianuarie.

Pasul 2. Obtine viza daca stai mult. Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a vizita Brazilia, daca durata vizitezi este de mai putin de 90 de zile. In caz contrar, este nevoie sa se obtina o viza.

Pasul 3. Informeaza-cu cu privire la alertele de securitate personala si alertele medicale. Desi este o tara deosebit de frumoasa, Brazilia nu ofera deloc un confort in ceea ce priveste siguranta personala, din cauza nivelului ridicat al criminalitatii, prin urmare este mai bine sa calatoresti in grup. Rio de Janeiro, de exemplu, nu este un oras care poate fi vizitat integral de unul singur, in special din cauza hotilor de buzunare si a bandelor care se ocupa cu traficul de droguri.

Un alt aspect negativ il constituie bolile precum febra dengue hemoragica si febra galbena. De aceea, sunt deosebit de importante masurile luate impotriva insectelor, in special, a tantarilor.

Pasul 4. Stabileste ce vrei sa vizitezi. Pe langa Rio de Janeiro, Sao Paolo este una dintre cele mai mari metropole braziliene. Manaos (Manaus) este vizitat in special pentru tururile pe Amazon si excursiile in jungla. In Iguassu exista unul dintre cele mai cunoscute parcuri nationale ale Braziliei, unde turistii viziteaza faimoasele cascade aflate la granita dintre Brazilia si Argentina. Pe langa Sao Paolo si Rio, Bahia se afla in topul celor mai dezvoltate orase pe plan istoric si cultural.

Locurile cele mai frumoase ale Braziliei, considerate atractii de top, sunt Amazonia National Park, Iguassu Falls, The Pantanal, Salvador, Manaus, Brasilia (capitala), Sao Paolo, Sao Luis.

Pasul 5. Gaseste oferte de vacanta . Poti gasi oferte de vacanta diversificate: croaziere pe vas, circuite in toata Brazilia, sejururi in Rio de Janeiro etc. O croaziera de 17 nopti costa de la 929 euro de persoana, conform ofertei Verareisen. O excursie Rio de Janeiro – Iguazu costa de la 2295 euro de persoana, conform agentiei Celendo Tours & Travels.

Pasul 6. Schimba bani in moneda locala. Moneda locala este Realul Brazilian (BRL). 1 BRL = 1.57 Ron.

Pasul 7. Pregateste recipiente sigure pentru bani si bunuri. Din cauza nivelului scazut de siguranta, este bine sa pui banii si alte obiecte de valoare in recipiente aflate sub haine. Lasa acasa bijuteriile si orice obiect valoros care poate atrage atentia.

Pasul 8. Alege hainele in functie de clima. Pune in bagaj haine si accesorii care sa te protejeze de insecte si de soare. Sprayurile, cremele, ochelarii de soare, palaria, toate aceste accesorii trebuie impachetate.

Sfaturi&Avertismente

• Daca vrei sa vizitezi Brazilia in perioada carnavalului, trebuie sa faci rezervari cu multe luni inainte, pentru a-ti asigura un loc. Detalii despre carnavalul de la inceputul anului 2009 gasesti aici.

Daca ai fost in Brazilia in vacanta, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile pentru a-si planifica aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea