Vacante

#lokantas #dolmus #bodrum amphitheatre #vacanta in bodrum #turcia #bodrum

Cum sa planifici o vacanta in Bodrum

Cu o lunga istorie in spate, pozitionat ideal in sudul Peninsulei drum , cu vedere spre insulele grecesti Kos si drum este astazi un centru turistic international si un loc de acostare pentru iahturi de toate felurile.

Statiunea turceasca are cate ceva de oferit pentru turistii veniti in luna de miere, pentru familii, pentru iubitorii de sporturi (pe apa, in aer sau pe uscat) si, nu in ultimul rand, este deosebit de atragator pentru amatorii de istorie si arhitectura. Daca vrei sa mergi in drum , urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa planifici aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Cand sa vizitezi. Bodrum are o clima mediteraneana moderata. Cele mai bune perioade pentru o vacanta aici sunt in primavara si in toamna, evitand astfel mediile maxime de temperatura din vara, cand afara pot fi 35 grade C. Perioada cea mai putin activa din punct de vedere turistic se intinde din noiembrie pana in aprilie, cand numarul serviciilor oferite scade considerabil.

Pasul 2. Cum ajungi. Bodrum se afla pe coasta Marii Egee, in Provincia Mugla. Statiunea este un port de pe coasta sudica a Peninsulei Bodrum, cunoscut in vremurile antice sub numele de Halicarnassus. Aeroportul sau, aflat la o distanta de aprocximativ 35 km de oras, se numeste Bodrum-Milas. Exista si feriboturi care leaga insulele grecesti Kos si Rhodos de Bodrum.

Pasul 3. Cazare. Oferta deBodrum, amfiteatru cazare in Bodrum este pentru toate buzunarele, de la hoteluri de lux la pensiuni sau hoteluri de 2 stele. Unele dintre cele mai mici preturi le vei gasi in capetele de sezon, adica in aprilie – sfarsit de octombrie. Astfel, pentru o camera dubla, la un hotel de 3 stele platesti cam 25 euro pe noapte. Pentru un lux , in august – septembrie, la un hotel de 5 stele cu all inclusive, suma poate ajunge la 800 euro. Un astfel de pachet include zborul cu avionul si o saptamana de cazare, asistenta turistica si transferul de la aeroport.

Pasul 4. Atractii turistice&activitati. Simbolul cel mai cunoscut al Bodrumului il constituie Castelul Sf. Petru, construit de Cavalerii Sf. Ioan intre 1402 si 1409. Amfiteatrul din Bodrum este una dintre cele mai vechi constructii de acest gen din perioada preelenistica, din Asia Minor, datand din secolul 4 i. Hr. bodrum amphitheatre reprezinta una dintre cele mai bine conservate structuri ale vechiului oras Halikarnassus. Un tur al Bodrumului, cu durata de aproximativ 5 ore, costa 25 euro de persoana.

Daca alegi un safari cu jeep-urile, vizitezi sate precum Mumcular sau Etrim si zonele montane, de tara, din imprejurimi. O astfel de oferta costa 30 euro. Se pot face si excursii cu vaporasul, de-a lungul coastei turcesti. Calatoria dureaza 7 ore si include pranzul, iar pretul este de 15 euro de persoana. Pentru o experienta la baia turceasca se plateste o suma de 20 euro. Baia turceasca sau hammamul din Bodrum este cunoscut sub numele de Turkish Bath si reprezinta una dintre atractiile principale ale statiunii.

Pentru viata de noapte, poti alege Gumbet-ul ca destinatie. Pe langa hotelurile de 5 stele, gasesti numeroase baruri, restaurante, cluburi, discoteci si centre de shopping. Aflat in sud-vestul Turciei, Gumbet-ul detine resorturi de lux, plaje nisipoase si lungi, ideale pentru practicarea sporturilor acvatice.

Pasul 5. Gastronomie . Daca vrei sa incerci bucataria locala, mergi in localurile numite “ lokantas ”, unde gasesti preparate traditionale. In general, gastronomia din Bodrum se bazeaza pe legume, ulei de masline, usturoi, insa este recunoscuta si pentru prajiturile si produsele de patiserie.

Sfaturi&Avertismente

• Una dintre cele mai simple modalitati de a te deplasa in statiune este sa folosesti taxiul local, dolmus. Este un mijloc de transport ieftin (aproximativ 2 lire turcesti).

Daca ai fost in Bodrum in vacanta, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile pentru a-si planifica aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea