Vacante

#turcia #taxa de viza #pasaport #ambasada turcia #viza turcia #viza

Cum sa obtii viza pentru Turcia

Turcia reprezinta una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru romani, indiferent de perioada anului. Pentru o vacanta in Turcia , un lucru de care trebuie sa tii cont il reprezinta formalitatile de intrare pe teritoriul acestei tari. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa obtii viza pentru Turcia.

Pasi de urmat

Pasul 1. Tipul de viza. Formalitatile care trebuie indeplinite pentru obtinerea vizei difera in functie de scopul calatoriei pe teritoriul Turciei: tranzit, afaceri, vacanta, studii etc.

Informatii despre procedurile pentru fiecare tip de viza si formularele de completat le gasesti pe site-ul Ambasadei Romaniei de la Ankara.

Alte surse foarte utile sunt:

Pasul 2. Viza turistica . Cel mai raspandit tip de viza este cea in scop turistic, Turcia fiind vizitata de milioane de turisti anual. Aceasta viza iti permite sa stai pe teritoriul Turciei pentru o perioada de maxim 30 de zile. Iata ce trebuie sa stii pentru a o obtine:

a) sa detii un pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Turciei
b) sa nu ramai in Turcia mai mult de 30 de zile
c) sa platesti o taxa de viza de 15 euro.

taxa se plateste la ghiseele aflate in aeroporturile din Turcia,  obtinandu-se astfel viza pe loc. Poti afla astfel de informatii de la agentia de turism prin care calatoresti, de la biroul de turism din localitatea ta sau de pe site-ul oficial al aeroportului in cauza.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Pasaport
  • Suma de plata pentru viza

 

Sfaturi&Avertismente

• Ghiseele unde se plateste taxa de viza detin afise cu tarile care necesita plata acestei taxe si pretul aferent.

• Daca nu ai la tine lire turcesti (ceea ce este foarte probabil), poti plati in dolari sau euro. Vei primi restul in moneda cu care ai platit. Nu este necesar sa completezi niciun formular.

Daca ti-ai petrecut vacanta in Turcia, povesteste-ne cum ai obtinut viza si ajuta-i si pe altii sa treaca cu bine peste aceste formalitati. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea