Vacante

#cuba #viza #ambasada

Cum sa obtii viza pentru Cuba

Vrei sa mergi intr-o vacanta in tara lui Che Guevara, Fidel Castro si al oamenilor care celebreaza viata in fiecare zi? Pentru o excursie in Cuba vei avea nevoie de viza turistica , pe care o poti obtine daca urmezi sfaturile urmatoare.
 

Ce acte sunt necesare pentru a obtine viza pentru Cuba
 

Inainte de a-ti depune dosarul pentru o viza pentru patria lui Che Guevara si Fidel Castro, trebuie sa ai pregatite cateva acte:

- un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni calculate de data stabilite pentru intoarcerea in tara.
- o cerere de viza depusa la Ambasada Cubei in Romania.
- rezervare avion dus-intors
- 2 poze
- invitatie cu scopul vizitei.
- dovada achitarii unei taxe de 30 de dolari.

Ambasada are urmatoarele date de contact:

Ambasada Republicii Cuba din Bucuresti
Str. Mihai Eminescu nr. 44-48, et.2, ap.5, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021-211-8739; 211-8795; Tel/Fax:021-211-8916;
E-mail: embacuba@kappa.ro
Program de lucru : luni-vineri 9.00-17.00
Program de lucru cu publicul: marti si vineri: 9.00-12.00

Dosarul pentru obtinerea vizei se depune cu cel putin doua saptamani inainte de data plecarii, insa inainte cu cateva saptamani de depunere este indicat sa te informezi la personalul ambasadei in legatura cu programul de functionare si alte detalii.

Odata cu primirea vizei vei primi o cartela turistica, care este valabila pentru 30 de zile de la data intrarii in tara, pe care o poti efectua in decursul unei perioade cuprinse intre sase luni si un an.

Aceasta viza poate fi prelungita pe teritoriul cubanez pentru inca 30 de zile. La intrarea in Cuba viza turistica va fi stampilata la frontiera si vamesii vor indeparta o parte din respectiva cartela. Cealalta parte trebuie pastrata pana la iesirea din tara, cand aceasta va fi preluata de la fiecare calator.
 

Ce trebuie sa stii inainte de intrarea in Cuba si la iesirea din aceasta tara
 

Inainte de a pleca in vacanta pe teritoriu cubanez ar fi bine sa stii ca poti introduce in tara fara plata taxelor vamale propria imbracaminte, precum si obiectele uzuale pentru vacanta ( aparat de fotografiat , instrument muzical, radio, laptop, undita, echipament de scafandru, bicicleta). In afara de acestea, ai posibilitatea de a introduce in bagaj 10 kg de medicamente, doua sticle de bauturi alcoolice, un cartus de tigari.

In cazul altor articole tehnice, cadouri in valoare mai mare de 250 de euro sau opere artistice, va trebui sa achiti o taxa vamala de 100%, care se stabileste la vama. Ar fi bine sa stii si ca este strict interzisa introducerea in tara a armelor, drogurilor, fotografii pornografice, ustensile erotice, aparatelor de navigatie, a produselor alimentare ( cu exceptia conservelor si alimentelor uscate)! Iar daca introduceti in tara bani cash a caror valoare depaseste 10.000 de dolari, sunteti obligati sa anuntati acest lucru la vama.

Atunci cand parasesti aceasta tara poti pleca cu urmatoarele obiecte: bunuri introduse legal in Cuba sau achizitionate pe plan local (in valoare de maxim 1000 dolari americani); 23 de tigari de foi fara obligativitatea prezentarii facturii de cumparare (daca numarul de tigari este mai mare de 23, trebuie prezentate originalul si o copie a facturii); obiecte de arta care nu fac parte din patrimoniul cultural cubanez, cu aprobarea prealabila a Registrului National de Bunuri Culturale din Cuba; maximum 4 sticle de bauturi alcoolice.
 

Sursa foto : bigtravelweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea