Vacante

#obiceiuri locale #eticheta #vacanta #turist # sfaturi de vacanta # tinuta vacanta

Cum sa nu mai arati ca un turist, in vacanta

Te-au asaltat vreodata comerciantii stradali, insistenti, a caror privire devoranta te facea sa te simti vulnerabil ca turist? Daca iti doresti ca in vacanta sa te pierzi in multime, invata cum sa nu mai fii turist si castiga un strop de intimitate si autenticitate.

Iata ce poti face pentru a scapa de look-ul de turist si pentru a savura atmosfera autentica:
 

1. Imbracaminte
 

Renunta la vesta cu multe buzunare, pantalonii sport si celelalte accesorii care te scot in evidenta. Priveste cum sunt imbracati localnicii si apoi uita-te la un grup de turisti. Vei vedea mai clar care sunt diferentele si vei putea sa stabilesti care sunt lucrurile pe care ai putea sa le inlocuiesti cu altceva.

Nu inseamna sa cumperi haine de firma , daca esti in Italia, pentru a arata precum localnicii care uneori sunt foarte eleganti si in pas cu moda. Pur si simplu inseamna sa alegi o tinuta care nu iese in evidenta. In tarile musulmane, de exemplu, opteaza pentru haine care acopera bratele, pieptul si picioarele.
 

2. Accesorii
 

In loc sa porti aparatul foto agatat de umar sau de gat, pune-l in geanta si foloseste-l numai atunci cand chiar ai nevoie. Fa-ti de acasa un traseu, cu ajutorul hartii si nu umbla cu ea in mana. Daca este necesar sa o consulti in public, retrage-te pe o banca in loc sa te opresti in mijlocul multimii.
 

3. obiceiuri locale si eticheta
 

Invata cate ceva despre obiceiurile si eticheta locala . Intotdeauna exista diferente de mentalitate sau stil de viata, iar pentru a te pierde in multime, este important sa intelegi de ce lucrurile se intampla intr-un anumit fel. Ar fi bine, in plus, sa inveti cateva franze de baza, pentru a putea comunica cu localnicii. In loc sa-i intrebi in engleza unde este muzeul de istorie , intreaba-i acest lucru pe limba lor. Un simplu dialog ca acesta te poate face sa fii parte din comunitate.
 

4. Stai la particulari
 

Cauta cazare la particulari. Daca iti petreci cateva zile sau cateva saptamani intr-un imobil obisnuit, unde traiesc localnici, incet-incet vei experimenta viata de zi cu zi a acestora. In loc sa treci mereu pe la receptia hotelului, ca turist, vei imparti scara si liftul cu localnicii si vei simti altfel atmosfera.
 

5. Accepta invitatii ale localnicilor
 

Daca ai prieteni in destinatia vizitata, intalneste-te cu ei si roaga-i sa-ti arate zonele autentice, neatinse de amprenta comerciala a turismului. Participa la evenimente intime, precum nuntile, daca se iveste ocazia.



Sursa foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea