Vacante

#florenta #mancare #localuri #vizita #buget

Cum sa mananci in Florenta cu bani putini

Florenta este cunoscuta ca unul dintre cele mai scumpe orase ale Italiei, alaturi de alte zone extrem de atractive din punct de vedere turistic, precum Venetia, Milano sau Roma. Daca vrei sa mananci in Florenta cu bani putini , este bine sa tii cont de cateva aspecte. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa-ti planifici bugetul pentru mancare, astfel incat sa nu platesti mult.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada de vizita. Ca in orice metropola vizitata de milioane de turisti, preturile sunt mai mari vara, in plin sezon. Prin urmare, daca ajungi acolo intre iunie si august, este foarte posibil sa platesti mai mult pentru mancare. In schimb, incepand cu noiembrie si pana in primavara, poti face economii substantiale.

Pasul 2. Localuri cu preturi accesibile. Daca mananci in oras, in loc sa mergi la un restaurant, cauta localurile unde se poate manca mai ieftin.

a) Baruri cu tramezzino. Cea mai simpla varianta este un bar unde-ti poti cumpara un sandwich mic (tramezzino) cu doar 2 euro. Este vorba despre sandwich-urile facute din felii de paine triunghiulare, cu 2, 3 sau mai multe astfel de felii intre care se pot pune diverse alimente, cele mai des intalnite fiind frunza de salata, branza si salamul. Tramezzino se poate servi si sub forma toast.

b) Trattoria. Trattoriile din Florenta au preturi mai mici decat cele de la restaurant, un fel principal nedepasind 10 euro. Aperitivele (antipasto) te costa intre 5 si 6.5 euro, iar daca alegi o supa, platesti intre 6.5 si 7 euro. Pastele, friptura de vitel sau un file de peste costa in jur de 8.5 euro portia. Bauturile costa intre 1.5 si 4 euro.

Osteria in Florentac) Osteria. Osteria este un local traditional in care se serveste in principal vin. Adesea acesta poate fi insotit de diverse aperitive, fructe si diverse feluri de mancare. Intr-o osteria, o portie de paste sau o supa te costa 6-8 euro. Felurile principale, reprezentate de friptura, file, biftec etc ajung la 9-14 euro portia.

d) Pizzeria. La o pizzerie poti comanda o pizza intreaga sau, daca te grabesti, ai posibilitatea sa cumperi la felie si sa mananci pe drum. Pentru a plati mai putin, evita zonele turistice, unde preturile sunt intotdeauna mai mari si incearca localurile frecventate de localnici.

e) Happy Hour. Gaseste baurile din Florenta care au oferte de “happy hour”. Acestea pot fi gasite in special in a doua parte a zilei, spre seara, iar o astfel de oferta include o portie de aperitive (orez, prosciutto , salate) si un pahar de vin, totul la aproximativ 7 euro de persoana.

fettuccine - paste in Florentaf) Terase pentru localnici. Mergi sa mananci in oras in locurile nepopulate de turisti, dar care sunt frecventate de localnici. Mancarea este la fel de buna, insa preturile vor fi mai mici.

g) Trippaio. Trippaio sunt standurile care vand mancare pe strada, in general sandwich-uri din carne de porc, salam toscan, hot dog etc. Un sandwich te costa in jur de 3 euro.

h) Rosticceria. O alta varianta de a manca ieftin o reprezinta rotiseriile. Gasesti aici friptura de vitel la rotisor, crochete de cartofi (crocchette di patate), carne de pui, paste si legume. Un meniu costa intre 2.5 si 4 euro.

Pasul 3. Piete. Daca vrei sa mananci produse proaspete la preturi mici, fa chiar tu piata. Poti gasi in pietele din Florenta o multime de alimente gustoase, de la branzaturi la carne rece si fructe, precum si preparate traditionale. Daca nu stai intr-un apartament care dispune de bucatarie proprie, ieri la un picnic. In Mercato Centrale vei gasi inclusiv locuri unde se vand paste si pizza, la preturi mici. Tot in piete gasesti localuri nepretentioase (tavola calda), unde se vinde mancare ieftina.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista cu localuri ieftine
  • Ghid turistic
  • Accesorii pentru picnic

 

Sfaturi&Avertismente

• Inainte de plecarea in vacanta, fa-ti o lista cu localurile ieftine din oras. Foloseste un ghid turistic care are si harti special concepute pentru localurile unde se vinde mancare.

• Daca mananci stand la bar, in loc sa ceri un loc la masa, o simpla gustare te va costa mai putin.

• Fa o comparatie intre preturile de restaurant pentru pranz si cele pentru cina. Deoarece italienii pun mare pret pe cina, de obicei meniurile sunt mai scumpe seara decat la mijlocul zilei. Astfel, poti sa-ti faci din pranz masa principala a cinei, in loc sa mananci mai mult seara.

Daca ti-ai petrecut vacanta in Florenta si ai gasit localuri unde ai platit mai putin pe mancare, povesteste impresiile tale. Ajuta-i si pe altii sa cheltuiasca mai putin pe mesele din timpul zilei, intr-un oras turistic scump. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea