Vacante

#cazare #hotel #camera

Cum sa gasesti oferte avantajoase pentru camera de hotel

O modalitate de a-ti planifica singur vacanta, fara intermediul unui turism , este sa gasesti cazare la hotel pe cont propriu, la un pret accesibil, fara sa renunti la facilitati. Daca tii cont de cateva aspecte, poti gasi o oferta avantajoasa, pentru un sejur la hotelul ales. Iata in continuare ce poti face pentru a obtine un pret bun.

1. Calatoreste in extrasezon . Extrasezon poate insemna multe lucruri. Daca iti rezervi camera la un hotel aflat intr-un oras foarte dezvoltat, se poate ca turismul de afaceri sa fie foarte dezvoltat in acest loc. Prin urmare, preturile camerelor tind sa fie mai mari in timpul saptamanii si mai mici in weekend si in perioada verii. Un astfel de oras este Bruxelles. Detalii gasesti aici.

Extrasezon poate insemna perioada cu o clima mai putin favorabila turismului, cum este sezonul ploios in Tahiti sau vara foarte calduroasa in Egipt. Un tip de extrasezon reprezinta si perioada din an in care nu au loc evenimente importante in acea locatie.

De exemplu, sezonul turistic in Venetia este din iunie pana in septembrie, iar extrasezonul acopera perioada noiembrie – martie, cu exceptia lunii februarie. Atunci are loc celebrul Carnaval de la Venetia. Anul viitor, evenimentul se va desfasura in perioada 6 – 16 februarie 2010.

2. Cauta pachete care includ zborul si cazarea la hotel. Operatorii de turism si companiile aeriene propun oferte cu bilet de avion si cazare, care pot fi mai avantajoase decat daca le cumperi separat. Pentru a fi la curent cu promotiile de acest tip, contacteaza companiile de zbor si aboneaza-te la newsletterele lor.

camera hotel3. Cauta promotiile facute de hotel. Hotelurile au in permanenta diverse promotii, iar unele dintre acestea pot sa se potriveasca cu nevoile tale. De exemplu, daca faci rezervarea cu 21 de zile inainte, beneficiezi de un discount, conform Novotel.

Pentru pachetele de sarbatori sau cu ocazia anumitor evenimente majore, cum este ziua de nastere. De exemplu, hotelul Sol Nessebar Palace din statiunea Nessebar, Bulgaria, ofera o reducere de 5% pentru aniversarea zilei de nastere in luna cumpararii sau a petrecerii sejurului, conform Travel Biz.

4. Contacteaza hotelul direct. Pentru a fi sigur ca informatiile primite sunt la zi, este bine sa contactezi direct hotelul ales si sa intrebi daca exista vreo oferta promotionala disponibila. In plus, exista destinatii care nu sunt neaparat promovate de operatorii de turism si, prin urmare, ofertele de cazare ale agentiilor, pentru diverse hoteluri din orasul de destinatie, sunt mai scumpe decat in cazul cumpararii directe. 

5. Fereste-te de falsele promotii la hotel. Daca gasesti o ofera cu un discount, trebuie sa verifici toate conditiile rezervarii, pentru ca uneori reducerea facuta de hotel este de fapt recuperata prin alte taxe. De aceea, trebuie sa intrebi toate detaliile inainte de a livra banii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea