Vacante

#londra #hotel #cazare #bed and breakfast #studio

Cum sa gasesti cazare in Londra

Londra reprezinta una dintre cele mai atractive metropole europene, datoria spiritului sau eclectic. Capitala europeana a teatrului, centru comercial, resedinta a regilor, cu o mare bogatie arhitecturala, nucleu artistic, cu numeroase muzee, monumente, biserici, cu o gama larga de spectacole si posibilitati de divertisment, Londra este o destinatie pentru tot anul.

O vacanta in acest oras implica gasirea unei oferte accesibile de cazare . Londra este cunoscuta ca unul dintre cele mai costisitoare orase europene, astfel incat oferta de cazare trebuie sa fie pe masura bugetului alocat acestei vacante. Iata in continuare cateva lucruri pe care este bine sa le cunosti, cand cauti cazare in capitala britanica. 

1. Alege oferta care ti se potriveste

Oferta de cazare in Londra este deosebit de diversificata, astfel incat vei gasi, in cele din urma, ceva pe gustul tau. Faptul ca ai de unde alege devine un avantaj si daca ne gandim ca Londra este cunoscuta ca unul dintre cele mai scumpe orase din Europa. Gasesti in metropola hoteluri , camere Bed & Breakfast, hosteluri, campinguri, cazare de tip self catering , cazare in sistem Homestay Accommodation, hoteluri pentru persoane cu dizabilitati, hoteluri de tip boutique, hoteluri pentru familii, hoteluri pentru un sejur romantic, hoteluri pentru oamenii de afaceri etc.

Trebuie sa stii ca preturile la cazare in Londra nu sunt deloc mici. Pentru o camera la un hotel de 2 stele poti plati si 50 de euro pe noapte. La hosteluri, poti gasi camere la aproximativ 15-20 de lire pe noapte. Daca vrei sa gasesti cazare la preturi mici, este bine sa faci rezervarea din timp sau sa urmaresti pe site-urile oficiale ale hotelurilor ofertele promotionale, afisate in mod periodic.

2. Un studio sau un apartament, un plus de intimitate

Un studio poate fi o varianta buna de cazare, daca doresti intimitate si ai nevoie de servicii si facilitati precum chicineta, internet gratuit sau fier de calcat. Studioul este recomandat celor care prefera sistemul self catering, lucru rentabil, de altfel, pentru ca in Londra este mai economic sa-si pregatesti singur mancarea decat sa iesi in oras sa iei masa.

Studiourile sau apartamentele aflate in blocuri dispun in general de masini de spalat care functioneaza cu monede, serviciu util pentru cei care stau in Londra o perioada mai lunga de o saptamana si au nevoie de haine curate.

3. Alege un hotel de familie daca mergi cu cei mici

Hotelurile  pentru familii sunt potrivite daca iti petreci vacanta in Londra alaturi de copii. Astfel de hoteluri ofera camere conectate, servicii de babysitting, chicinete unde poti incalzi laptele bebelusului, meniuri pentru copii, oferte gratuite pentru copii, gustari pentru cei mici etc. O camera intr-un hotel pentru familii, la categoria 4 stele, poate costa in jur de 80 euro pe noapte.

4. Ce ofera sistemul homestay accomodation

In Londra, poti gasi o camera de tip Bed & Breakfast sau un apartament la persoane fizice care inchiriaza asa ceva in spatiile proprii. Atmosfera este informala si mai intima decat in hoteluri. Multe astfel de case ofera sejururi linistite, iar gazdele sunt primitoare.

Camerele de tip B&B pot fi inchiriate chiar si pentru un numar mic de nopti, fiind ideale pentru turistii care au la dispozitie numai un weekend pentru a vizita Londra. Se poate sa dispui de facilitati electronice pentru DVD player, tv color, internet gratuit etc. Insa preturile nu sunt tocmai mici, o camera dubla ajungand la aproximativ 120 lire sterline pe noapte.

5. Decide in ce zona vei locui

Unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tii cont cand alegi hotelul il reprezinta zona in care acesta este amplasat. De exemplu, daca te intereseaza shoppingul, atunci poti alege un hotel din zona Piccadilly. Vei avea, de asemenea, acces rapid spre Regents Street, Carnaby Street sau Oxford Circus.

Exista si zone in Londra unde gasesti o mare varietate de hoteluri, pentru toate buzunarele. Un astfel de exemplu este Bayswater, din vestul orasului.

Cei care doresc sa aiba aproape mijloacele de transport in comun pot alege un hotel din Victoria Station.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea