Vacante

#budapesta #hotel #hoteluri budapesta #cazare #cazare budapesta

Cum sa gasesti cazare in Budapesta

Budapesta este o destinatie de vacanta in special pentru ofertele de tip city break, atractiva pe toata durata anului gratie teatrelor, bisericilor, palatelor, muzeelor si spa-urilor sale. Ruinele romane, izvoarele termale si croazierele pe Dunare sunt alte motive pentru care turistii straini vin sa-si petreaca weekendul aici sau o vacanta prelungita.

Si pentru ca o astfel de vacanta nu este posibila fara a gasi oferte de cazare , iata in continuare aspectele de care este bine sa tii cont.

1. Oferta de cazare este vasta
Un lucru care vine in avantajul turistului il reprezinta oferta vasta de cazare. In Budapesta poti sa te cazezi in hoteluri-spa, apartamente, pensiuni, hoteluri de la 2 la 5 stele si hosteluri. Cand alegi locatia, trebuie sa tii cont de faptul ca Budapesta este impartita de Dunare, cele doua parti ale sale fiind chiar cele doua denumiri care au format numele orasului: Buda si Pest. Exista 23 de sectoare, cele mai importante fiind sectorul I si V, aflate in zona de centru a orasului.

Daca alegi un hotel din centru, te vei afla in apropierea celor mai importante atractii turistice. Tot aici se afla centrele mari de shopping, zonele de cluburi si viata de noapte etc. Un alt beneficiu consta in faptul ca nu va trebui sa folosesti prea des transportul in comun. Pe de alta parte, a te caza in centru inseamna si preturi mai mari decat in restul orasului. Poti face economie daca rezervi din timp camera la hotel si daca mananci in alte zone decat cele central-turistice.

Daca vrei sa stai langa gara cea mai importanta a orasului, Keleti Station, trebuie sa alegi sectorul VIII, in estul zonei Pest. Reteaua de transport in comun este eficienta si de aceea in Budapesta nu este neaparat nevoie sa alegi o camera intr-o zona centrala, putand sa ajungi usor din orice lor al metropolei in inima orasului.
Trebuie sa stii ca preturile la camere in diverse situatii. O situatie este cea a evenimentelor importante care au loc in oras, precum targul de Craciun al Budapestei - Budapest Christmas Fair, care se desfasoara de pe 20 noiembrie pana pe 29 decembrie 2009. O alta situatie o reprezinta camerele cu panorama, in special cele cu vedere spre Dunare, care au intotdeauna preturi mai mari.

2. Preturi atractive la cazare

O veste buna pentru turistii care doresc sa ramana cateva nopti in Budapesta este faptul ca preturile in metropola sunt foarte accesibile. De exemplu, pentru o camera intr-un hotel de 3 stele in extrasezon se plateste o suma de 26 euro pe noapte.

Pentru un apartament cu un living si un dormitor, platesti 49 euro pe noapte pentru o rezervare de minim 4 nopti. La un hotel de 5 stele, preturile sunt mai mici decat in alte metropole europene, o camera costand 145 euro pe noapte.

3. Oferte speciale si promotii

Pentru a gasi cel mai bun pret la cazare, poti sa calatoresti in extrasezon sau sa verifici in mod regulat site-urile hotelurilor si operatorilor care ofera cazare.

De exemplu, daca faci rezervarea pe anumite site-uri, poti primi gratuit un tur pietonal de oras, un tur cu bicicleta, o carte de bucate cu retete unguresti etc. La Hotelul Mercur, din lantul Accor Hotels, un pachet ofera 3 nopti de cazare la pret de doua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea