Vacante

#all inclusive #hoteluri #cazare

Cum sa folosesti eficient o cazare all inclusive

Una dintre cele mai cautate tipuri de cazari de catre turistii romani o reprezinta cea a hotelurilor all inclusive. Pe langa masa si cazare, aceste hoteluri pun la dispozitia turistilor numeroase activitati si servicii gratuite.

1 Opteaza pentru calitate
 

O vacanta all inclusive inseamna un consum foarte mare de forta de munca. De aceea, preturile unor astfel de vacante la hotelurile bune nu prea au cum sa fie foarte mici. Pot sa scada si poti gasi oferte atractive prin early booking sau prin alte oferte speciale. Dar un hotel bun nu va scadea niciodata pretul sub o anumita limita.

De exemplu, un hotel obisnuit de 5 stele din Turcia nu are cum sa coboare pretul sub 500 euro pentru o saptamana. In cazul unui hotel de lux de 5 stele, preturile cele mai mici pornesc cam de la 900 euro de persoana, in extrasezon. Ramane totusi un avantaj avand in vedere ca in extrasezon in Turcia inca se poate face baie in mare si plaja.
 

2 Verifica ce servicii ofera resortul hotelier
 

Impreuna cu prietenii sau familia, verifica lista serviciilor pe care le are disponibile acel hotel all inclusive. Se poate ca unele resorturi hoteliere sa fie orientate mai degraba cate familiile cu copii, in timp ce altele sunt mai orientate spre persoanele varstnice. Insa, de obicei, exista ceva pentru fiecare.

Intreaba aceste lucruri inainte sa-ti faci rezervarea. Daca esti pasionat de tenis, ai putea sa beneficiezi de intrare libera pe teren. Piscina, sauna, sala de fitness etc sunt alte spatii gratuite. De asemenea, daca mergi cu copiii, afla care sunt activitatile si facilitatile oferite acestora: animatori, miniclub, meniu pentru copii, receptie pentru copii, piscine pentru copii etc.

Daca nu ai apucat sa lamuresti aceste aspecte, intreaba direct la hotel. O alta metoda de informare este sa verifici pliantele din camera de hotel, unde ti se explica absolut toate aspectele: harta hotelului, zonele publice cu functiile lor si programul zilnic, restaurantele, modul de functionare al minibarului din camera, preturi etc.
 

3 Verifica lista activitatilor oferite de hotel
 

In hotelurile si resorturile all inclusive au loc o multime de activitati menite sa-i tina ocupati pe turisti. Pot fi ore de gimnastica dimineata, cu animatori la piscina, pot fi petreceri pe plaja seara, cursuri de gatit etc. Unele dintre aceste activitati si distractii sunt gratuite, in timp ce altele se platesc. De exemplu, unele petreceri cu dress code sunt contra cost.

Activitatile le gasesti de obicei afisate in lobby-ul hotelului, pe langa receptie. Unele dintre ele chiar ar putea sa te intereseze si sa-ti faca vacanta si mai frumoasa.
 

4 All inclusive: totul inclus? Nu chiar totul
 

Pentru multi, all inclusive inseamna ca totul este inclus in pret. In realitate, ceea ce este inclus difera de la un resort la altul. Room service, spalatoria, masajele de la spa sunt doar cateva dintre serviciile care se taxeaza in plus. De asemenea, mancarea si bautura inclusa in pret si sistemul de mese difera de la un resort la altul.
 

5 Localizeaza resortul pe harta
 

Resorturile hoteliere care functioneaza in regim all inclusive mizeaza pe ideea de a oferi turistilor cat mai multe servicii intr-un singur loc. Astfel, acestia au la dispozitie o suprafata mare, cu gradini, piscine, plaje private, bungalow-uri, amfiteatru pentru spectacole, sali de sport, discoteca etc. Totusi, poate vei dori sa iesi din acest miniunivers si sa vizitezi si alte zone, din exterior. Unele resorturi all inclusive sunt la marginea oraselor, in timp ce altele sunt mai bine localizate. Alege in functie de programul pe care ti-l doresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea