Vacante

#turisti #rothenburg ob der tauber #cracovia #ierusalim #copenhaga #roma #amsterdam #bremen #ghid #tur al orasului #tur local #bus turistic #autobuz turistic

Cum sa faci un tur cu autobuzul (bus-ul) turistic

Un tur de vacanta cu autobuzul turistic (tourist bus) reprezinta un mixt intre vizita organizata si turismul pe cont propriu. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa profiti de avantajele unui astfel de tur.

Pasi de urmat

Pasul 1. Tipuri de autobuze turistice. In vacanta ai de ales intre mai multe variante de servicii si oferte care includ un tur cu autobuzul turistic.

Se poate face un tur local in orasul pe care doresti sa-l vizitezi, cu bus-ul turistic. In acest caz, este suficient sa platesti un singur bilet pentru o zi intreaga. Traseele sunt prestabilite, implicand opriri la principalele atractii turistice ale orasului in cauza. Ai posibilitatea sa cobori si sa urci la oricare dintre statii, timp de o zi sau de doua, in functie de biletul cumparat. Adesea se ofera in plus harti gratuite. Daca dispui de un pass turistic al orasului, cum sunt Barcelona City Pass, Vienna Card sau Bremen ErlebnisCARD, beneficiezi de reduceri substantiale la obiectivele turistice pe care le vei vizita.

Pasul 2. Tipul de pachet oferit. Bus-urile turistice ofera tururi tematice, pentru a acoperi o gama cat mai larga de atractii, in functie de interesele clientilor.

Iata in continuare cateva exemple:

a) Turul general este cel mai cunoscut tip de oferta, acesta incluzand opriri la cele mai importante obiective turistice.
Jerusalem City-Tour reprezinta un tur cu autocarul in Cetatea Sfanta, cu vizite in Menachem Begin Museum, Museum for Islamic Art, Tower of David etc. Detalii gasesti in articolul Cum sa-ti planifici o vacanta in Ierusalim.

Bus-ul turistic al Romei este cunoscut sub numele de Archeobus, iar pretul biletului include prezentarea atractiilor in limbi de circulatie internationala. Detalii gasesti in articlul Cum sa vizitezi Roma cu bani putini.

b) Bus turistic combinat cu o croaziera pe canale, in Amsterdam. Una dintre cele mai interesante modalitati de a descoperi Amsterdamul este sa combini turul bus-ului turistic cu o plimbare pe canalele orasului. Detalii gasesti in articolul Amsterdam, ape eclectice si ferestre libertine.

c) Turul muzeelor. Pentru cei interesati de arta, un tur al muzeelor cu busul turistic reprezinta o metoda usoara de a ajunge rapid la cat mai multe galerii si sali cu exponate artistice. In Londra, oferta se numeste The Museum Tour si implica un traseu la Kensington Palace , Natural History Museum, Science Museum, Victoria & Albert Museum, Harrods, Harvey Nichols, Ritz Hotel, Piccadilly Circus, British Museum, Royal Albert Hall, Albert Memorial, & the Princess Diana Memorial Fountain.

d) Turul fantomelor reprezinta una dintre ofertele prezente in orasele cu o istorie incarcata si o traditie plina de legende. In Cracovia se organizeaza seara Krakow Ghost Tour. Detalii gasesti in articolul Polonia, intre arta si istorie intunecata.

e) Literatura a nascut si ea tururi tematice care starnesc imaginatia turistilor. Un astfel de exemplu este Hamlet Castle Tour. Detalii gasesti in articolul Viziteaza Copenhaga, un oras regal strajuit de o sirena.

Pasul 3. Perioada. Este bine sa te interesezi care este perioada de varf din punct de vedere turistic. In cazul in care in oras sunt foarte multi turisti, va fi destul de greu sa te descurci cu autobuzul si vizitele de pe traseu, pentru ca se pierd mult ore asteptand la intrarea la obiective.

Pasul 4. Imbracaminte. Imbraca-te comod si potrivit temperaturii. O zi cu numeroase vizite este foarte obositoare.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Minighid de conversatie
  • Imbracamint&incaltaminte comoda

 

Sfaturi&Avertismente

• In unele orase tururile organizate nu implica neaparat bus-ul turistic, pentru ca doritorii se pot intalni chiar in fata obiectivului care urmeaza a fi vizitat sau pentru ca transportul se face pe apa sau cu alte mijloace. Tematica vizitelor, imaginea ghidului si modul de expunere insa sunt extrem de variate.

• In Bremen, de exemplu, un tur este cel al colectiilor de vin de la Raskeller, un altul este turul spatial, in EADS Astrium, un altul este turul berariilor etc. In rothenburg ob der tauber din Germania, turistii sunt condusi de un ghid deghizat in calau, care le povesteste despre legendele si credintele medievale. Afla mai multe in articolul Orasul Rothenburg ob der Tauber si ghidul-calau.

Daca ai folosit vreodata un bus turistic , povesteste-ne cum ti s-a parut aceasta experienta si daca merita sa apelezi la o astfel de varianta de transport. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea