Vacante

#diaree #apa #vacanta

Cum sa eviti diareea calatorului

In zone precum Africa, Asia, Orientul Mijlociu sau America Latina turistilor li se recomanda o serie de actiuni impotriva diareei calatorului. Exista cateva masuri pe care le poti lua, pentru a avea parte de un sejur placut, la adapost de aceasta afectiune. Iata in continuare pasii pe care-i poti urma, pentru o vacanta fara afectiuni de acest tip.

Pasi de urmat

• Pasul 1. Bauturile si apa. Bea numai apa imbuteliata , in sticle care au avut sigiliu la cumparare. Orice bauturi create pe baza de apa (exemplu sucuri) trebuie evitate, daca nu se stie sigur cu ce fel de apa au fost facute. Gheata folosita la diverse bauturi poate contine si ea agenti patogeni. In tarile in care diareea calatorului este des intalnita, este mai bine sa bei sucuri naturale, facute in fata ta, din fructe stoarse sau bauturi care necesita fierbere (cafea, ceai etc). Ai grija sa bei numai din paharul tau, daca se poate, de unica folosinta.

• Pasul 2. Mancarea. Tot de apa sunt legate si mancarurile reci, in genul salatelor, ale caror fructe, legume si zarzavaturi proaspete sunt spalate cu apa obisnuita. Inghetata este un alt produs nerecomandat. Fructele si legumele trebuie consumate dupa decojire. Este nerecomandat sa mananci de la tarabele stradale, unde igiena este deficitara si unde se poate ca mancarea sa fi fost preparata cu apa obisnuita.

Pasul 3. Apa pentru spalat. Cand faci dus sau te speli pe dinti, poti inghiti apa accidental. Este nerecomandat, deoarece apa de la robinet nu este buna de consum. Chiar si pentru spalatul pe dinti poti folosi apa imbuteliata, deoarece este mult mai sigur.

• Pasul 4. Carnea. O alta sursa a acestei afectiuni vine din carnurile care nu au fost fierte suficient. Asigura-te ca felurile de mancare servite sunt bine facute.

Pasul 5. Igiena. Igiena este deosebit de importanta in tarile unde se intalneste des aceasta afectiune. Trebuie sa te speli mai des pe maini, de fiecare data inainte de masa. Mai ales dupa folosirea toaletelor publice este recomandata dezinfectarea cu servetele umede antibacteriene. Evita cat mai mult posibil sa atingi obiectele din astfel de toalete. In unele locuri ti se cere sa platesti nu doar intrarea, dar si hartia igienica, oferita pe bucati, din mana personalului, procedura deloc igienica. Este mai bine sa ai la tine pachetele de servetele.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Apa imbuteliata
  • Medicamente pentru afectiuni stomacale
  • Servetele de hartie
  • Servetele umede antibacteriene

 

Sfaturi&Avertismente

• diareea calatorului apare din cauza schimbarilor de clima si dieta sau ca urmare a stresului si oboselii calatoriei. Alti factori pot fi agentii patogeni. Simptome: stari de rau, crampe abdominale, cresterea frecventei si volumului scaunelor de forma adipoasa. Uneori la acestea se adauga stari de voma si febra. Durata medie este de 3 zile, insa, in cazurile acute, poate tine mai mult de o saptamana. Inainte de plecare consulta-ti doctorul, pentru a primi cele mai bune indicatii si prescriptii in caz de boala.

• Daca se intampla sa te imbolvanesti, poti cere ajutorul reprezentantilor hotelului sau ai agentiei. Si ghizii iti pot fi de folos. Toate aceste persoane iti vor indica cea mai apropiata farmacie, cat si medicamentul care este recomandat pe plan local.

• Ministerul Afacerilor Externe recomanda in Ghidul de Paste evitarea consumului de produse oferite de vanzatorii ambulanti in Republica Dominicana . Si tot pentru Republica Dominicana si China, ghidul avertizeaza asupra necesitatii de a consuma numai apa imbuteliata si mancare din localuri sigure.

Ai trecut vreodata printr-o astfel de experienta? Impartaseste-ne opinia ta si ajuta-i pe altii sa evite aceasta afectiune neplacuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea