Vacante

#economie #economie bani #economie zbor

Cum sa economisesti bani inainte de zbor

Preturile la biletele de avion sunt o adevarata loterie, fiind dificil sa gasesti bilete la un tarif cu adevarat mic. Preturile exagerate din duty-free -uri, rata de schimb valutar din aeroport, mancarea si bautura din restaurantele aeroportului, extraoptiunile companiei aeriene, toate aduc cheltuieli suplimentare. De aceea, este bine sa stii cum sa eviti aceste cheltuieli inainte de zbor. Iti vor ramane mai multi bani la destinatie.


1 Internet gratuit


Intereseaza-te daca beneficiezi de internet gratuit de la compania aeriana cu care zbori. In timpii morti sau chiar atunci cand ai de lucru si pe drum, internetul in aeroport iti poate fi de folos mai mult decat alte servicii.


2 Verifica extraoptiunile


Verifica extraoptiunile contra cost care se adauga pretul biletului tau de avion. Cand cumperi biletul, trebuie sa fii atent la toate costurile si sa nu optezi pentru acele servicii de care nu ai neaparat nevoie, ca de exemplu, un loc premium.


3 Ia mancare de acasa


Oferta de mancare si bautura poate fi atractiva in aeroporturi sau chiar limitata, in functie de loc. Insa preturile sunt intotdeauna mari si foarte mari. In loc sa platesti 10 euro pentru o simpla gustare, pregateste de acasa un sandwich gustos. In cazul in care calatoresti des, vei economisi destul de multi bani.


4 Alege un mijloc de transport in comun


Intereseaza-te care sunt mijloacele de transport in comun si verifica orarul. Pe un bilet de calatorie poti plati intre 7 si 10 euro, in timp ce cu un taxi trebuie sa platesti cel putin 30 - 40 euro. Daca ai cunostinte care pot sa te ia cu masina, cu atat mai bine.


5 Fii flexibil


Fii flexibil cu data si ora de plecare. Calatoreste in zilele de marti, miercuri sau sambata. Alege zborurile foarte de dimineata sau pe cele foarte tarzii. Ai putea gasi preturi mai bune la biletele de avion. In plus, la astfel de ore s-ar putea sa fi mai putin atras de magazinele din aeroport.


6 Nu lua multe bagaje


Este bine sa stapanesti tehnica de a face bagajul deoarece in timp vei constata cat de folositor iti este sa stii sa selectezi lucrurile de care ai cu adevarat nevoie. Nu vei da bani la destinatie pe o pereche de ochelari de soare deoarece pe ai tai i-ai uitat acasa si nici nu vei avea surpriza unui surplus de greutate.

Sursa foto: gulfnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea