Vacante

#perna #perna gonflabila de calatorie #perna de calatorie

Cum sa cumperi o perna de calatorie

Tii minte durerile acelea groaznice de gat si spate din timpul calatoriilor lungi? Cand stai pe scaun ore intregi, intr-un spatiu ingust, nu doar confortul este important, insa si sanatatea ta. Pentru a te putea odihni bine si a-ti pastra coloana vertebrala dreapta, o perna de calatorie gonflabila se dovedeste de mare ajutor. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti pe care sa o alegi.

Pasi de urmat

Pasul 1. Functii. Inainte de a cumpara, verifica care sunt functiile pe care le indeplineste produsul. Teoretic, o astfel de perna trebuie sa fie ferma in partea de sus, oferind un suport foarte puternic pentru cap. In zona cervicala este mai moale, mulandu-se dupa spatiul mic existent intre gat si scaun. Apoi, “picioarele” pernei trebuie sa reduca mult tensiunea asupra obrajilor si barbiei, oferind un suport bun pentru somn. O alta functie pe care o poate indeplini este de aromoterapie . Acest tip de perna este dotat cu dispozitive speciale, in cele doua capete, unde se poate adauga ulei folosit in aromoterapie, pentru relaxare.

Exista si perne de calatorie negonflabile, realizate dintr-un material de bumbac sau amestec de bumbat si poliester pentru fata si dintr-o umplutura de fibra de poliester siliconizata. Aceasta este rasucita, usoara si elastica, permitand pernei sa revina la forma initiala dupa ce a suportat o presiune. Printre cele mai simple perne de calatorie sunt cele de plus.

Pasul 2. Alte avantaje. Perna poate avea si un maner, pentru a putea fi tinuta in mana ca o geanta, in timp ce ne deplasam cu ea dintr-o parte in alta. Pernele gonflabile se vand de obicei impreuna cu o geanta-etui, in care poate fi depozitata cand nu este folosita, ocupand un spatiu foarte mic.

Perna de calatorie aromoterapieExista perne care se umfla manual si perne care pot fi umflate automat. Unele perne au mai multe camere de aer, pentru a putea sa le ajustezi in functie de corpul tau. Orienteaza-te dupa pernele care au husa detasabila, pentru a o putea spala.

Pasul 3. Unde o poti folosi. O astfel de perna este ideala pentru drumurile lungi, indiferent ca esti in masina personala, in avion, tren sau intr-un autocar. Forma ei ergonomica permite o pozitionare buna a capului si gatului si posibilitatea de a te odihni, in lungile ore facute pe drum. 

Perna calatorie 2Pasul 4. Magazine si preturi. Pernele de calatorii se vand in magazinele de textile sau in cele cu articole sportive si de travel. Pretul unui astfel de accesoriu de calatorie este de aproximativ 60 lei, insa poate ajunge si la 200 lei, daca alegi un produs de firma.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Geanta pentru depozitare
  • Alte accesorii de calatorie

 

perna calatorie de plusSfaturi&Avertismente

• Pentru un confort sporit in timpul calatoriei, adauga in bagaj, pe langa perna, alte accesorii pentru confortul tau: o patura usoara si calduroasa, un suport pentru spate, o crema antiinflamatoare sau un spray pentru picioare, servetele umede sau spray racoritor pentru fata etc. Pentru alte detalii, citeste articolul Cum sa calatoresti confortabil cu avionul.

Ai folosit vreodata in calatoriile tale o astfel de perna? Cum te-ai simtit? Impartaseste-ne experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea