Vacante

#duty-free #magazine #aeroport #suveniruri

Cum sa cumperi de la duty free

Cand esti in vacanta, un magazin duty free aflat in apropiere reprezinta o tentatie de fiecare data. Iata in continuare cativa pasi de urmat pentru a exploata eficient astfel de magazine.

Pasi de urmat

Pasul 1. Unde gasesti duty free-uri. De obicei, magazinele de tip duty free se afla in interiorul aeroporturilor internationale, in porturile cu vase de croaziera, la granite. Produsele sunt atractive deoarece se vand in zone scutite de taxele vamale. De la simple dulciuri la ceasuri de lux, produsele comercializate pot constitui o buna afacere, daca tii cont de legislatia tarii in cauza si de reglementarile vamale.

Pasul 2. Factori influenti. Un factor care influenteaza pretul il reprezinta locatia geografica. Nu in orice tara si orice aeroport poti face o afacere profitabila cumparand un produs duty free. Al doilea factor vine din cursul schimbului valutar.
Pasul 3. Reglementari.

Exista reglementari legale de care trebuie sa tii cont cand intri intr-o tara (straina sau propria tara) cu produse care valoreaza mai mult de o anumita suma stabilita prin lege. De exemplu, pentru Canada este voie sa introduci in tara maxim 1.5 litri de vin sau 1.14 litri de lichior sau 8.5 litri de bere. In ceea ce priveste tigarile, sunt permise 200 de tigarete sau 200 grame de tabac. Astfel de informatii gasesti la ambasada, in centrele de informare turistica sau la operatorii de turism.

duty free in aeroportPasul 4. Suveniruri . Daca iti mai ramane ceva maruntis in moneda locala , in loc sa o schimbi inapoi in euro sau dolari poti sa o folosesti pentru a cumpara cateva suveniruri din duty free. Oricum, in aceste magazine  se accepta euro si valuta, in cazul in care nu-ti ajung primii bani.

Este bine sa cumperi aceste suveniruri la plecare. Cand sosesti prima data in tara, uita-te doar la preturile din duty free-ul aeroportului. Vei vedea apoi magazinele din orasul pe care-l vizitezi. La intoarcerea acasa, pe aeroport, vei sti daca este sau nu mai avantajos sa cumperi ceva de la duty free.

Pasul 5. Produse traditionale. Printre cele mai ieftine produse pe care le poti gasi in duty free sunt dulciurile si produsele traditionale ale tarii in cauza

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Informatii despre legislatia privind duty free-urile
  • Moneda locala sau valuta (euro, dolari)

 

Sfaturi&Avertismente

• Verifica de acasa preturile la produsele pe care ai vrea sa le cumperi. Foloseste apoi un calculator de buzunar sau pe cel de pe mobilul personal pentru a calcula pretul din duty free in lei romanesti si vei vedea astfel daca nu cumva si de acasa poti cumpara acelasi produs la un pret asemanator.

• Fa o comparatie cu preturile pe care le0ai vazut in magazinele din tara vizitata. Uneori, merita sa iei dintr-un duty free, dar nu este un caz general. Adesea produsele asa zis traditionale sunt simple kitschuri, foarte scumpe si prea urate pentru a da banii pe ele. In Egipt, de exemplu, vei vedea o multime de statuete sau imagini cu piramide, camile si faraoni, dar care sunt produse de o calitate indoielnica si care costa la fel de mult ca in centrele turistice ale marilor orase.

Ai cumparat dintr-un duty free produse mai ieftine decat in magazinele obisnuite? Spune-ne despre experienta ta si ajuta-i si pe altii sa faca o afacere buna. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea