Vacante

# sodexo #calatorii #tichete de vacanta #vacante

Cum sa calatoresti mai mult cu buget redus

Cu siguranta si tu te gandesti adesea ce ai putea face pentru a calatori mai des si cum ai putea economisi bani pentru toate excursiile pe care ti le doresti.

Chiar daca vacantele nu sunt tocmai un chilipir, exista solutii pentru a te bucura mai mult de ele fara sa iti dai peste cap bugetul. Iar in cele ce urmeaza, am adunat cateva ponturi care te vor ajuta sa calatoresti cat iti doresti, la preturi accesibile.

Stai tot timpul cu ochii pe oferte

Daca ai decis ca este momentul pentru o noua vacanta, nu te apuca sa faci imediat rezervarile. Daca nu te grabesti foarte tare sa pleci, acorda-ti cateva saptamani pentru a cerceta piata si pentru a gasi cele mai bune oferte la cazare si avion.

De regula, companiile aeriene au promotii la final de sezon turistic (la sfarsitul verii si la sfarsitul iernii), insa pretul zborurilor poate varia si in functie de ora (zborurile de seara sau de noapte sunt mai ieftine, de exemplu) si de zi (zborurile din timpul saptamanii sunt mai accesibile decat cele din weekend).

Foloseste toate bonusurile de care dispui

Daca ai achizitionat un pachet turistic si ai primit o reducere pentru urmatoarea vacanta, foloseste-o in intervalul stabilit, ca sa nu o pierzi apoi. Daca abonarea la un newsletter iti aduce un mic discount la biletele de avion, inscrie-ti adresa de mail si obtine codul.

De asemenea, foarte utile sunt si voucherele de vacanta, pe care multe companii obisnuiesc sa le ofere pentru a-si rasplati angajatii. Le poti folosi pentru serviciile turistice (cazare, transport si masa) din unitatile autorizate din Romania.

Impacheteaza inteligent

Pretul zborurilor creste de fiecare data semnificativ daca adaugi si bagaj la cala. Pentru excursiile mai scurte de o saptamana, un rucsac bine compartimentat, pe care il poti lua cu tine in avion, ar trebui sa fie suficient.

Un alt truc, bun de pus aplicare in cazul in care pleci pentru o perioada mai lunga si ai nevoie de multe lucruri, este sa iti videzi hainele in saci speciali si sa le asezi apoi in troler. Vei castiga astfel mai mult spatiu, insa da, trebuie sa te asiguri ca vei avea un fier de calcat sau un steamer cand ajungi la destinatie.

Economiseste din banii pentru mancare

O buna parte din bugetul de vacanta se duce, de obicei, pe mancare, asa ca trebuie sa fii istet din acest punct de vedere. Evita sa mananci in locurile foarte turistice, care nu au neaparat preparate delicioase, ci doar preturi mult umflate. Documenteaza-te in privinta restaurantelor la care merg localnicii si indreapta-te si tu catre acelea.

De asemenea, iti poti face provizii de la supermarketuri pentru gustarile din timpul zilei sau pentru micul dejun, mai ales daca acesta nu este inclus in bugetul pentru cazare.

Obtine reduceri la obiectivele turistice

Cat iti faci un plan orientativ de vacanta si te documentezi in privinta obiectivelor pe care vrei sa le bifezi, arunca o privire si pe taxele si conditiile de intrare. De exemplu, in multe muzee, intrarea este gratuita (sau sunt oferite reduceri substantiale pentru elevi, studenti si pensionari). In alte locuri (galerii de arta, palate, gradini), sunt anumite ore sau zile ale saptamanii in care accesul este gratuit pentru toata lumea.

Mai mult decat atat, in majoritatea oraselor europene exista carduri turistice, care iti ofera fie intrari gratuite la diferite obiective, fie discounturi la multe bilete de acces (daca ai o lista lunga de locuri de vizitat).

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea