Vacante

#milan #milano #milanocard #hotel

Cum sa calatoresti la Milano cu buget redus

Orasul Milano este unul dintre cele mai importante si atractive orase ale Italiei. Cei care il viziteaza trebuie sa stie ca este considerat a fi nu doar un centru al nordului tarii, un important centru cultural , dar si una dintre capitalele modei si design-ului, la nivel mondial.

Daca vrei sa vezi Milano, trebuie sa stii ca orasul are o clima subtropicala umeda. in contrast cu cea mai mare parte din restul Italiei, care este faimoasa pentru blanda sa clima mediteraneeana. Astfel, iernile milaneze sunt umede si reci, in timp ce verile sale sunt foarte umede si fierbinti.

Despre acest oras un turist ar trebui sa stie ca are o multime de obiective care ar putea fi vizitate:

  • Pentru cei pasionati de moda si cumparaturi un punct important pe harta orasului sunt magazinele de pe via Montenapoleone sau din renumita Galleria Vittorio Emanuele II din Piazza Duomo (considerata a fi cel mai vechi shopping mall al lumii).
     
  • Pentru cei pasionati de cultura, ar trebui bifate urmatoarele obiective: Domul din Milano (a doua biserica ca marime din Italia si a treia din intreaga lume, adaposteste cea mai mare colectie de statui de marmura de pe mapamond si este incununata de chiar simbolul orasului - Madunina (mica )), Biserica Romanesque a Sant' Ambrogio (a Sfantului Ambrozie, patronul spiritual al orasului), Biserica „Santa Maria delle Grazie” (unde se afla celebra fresca Cina cea de Taina a lui Leonardo da Vinci si care se afla pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO), Teatrul Scala (numit Teatro alla Scala, considerat cel mai important punct al operei lirice din lume si locul unde Mozart a scris trei dintre lucrarile sale), Biblioteca Ambroziana (ce contine desene si notite ale celebrului Leonardo Da Vinci, pe langa multitudinea de alte manuscrise, note si schite), Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambroziana, muzeele Poldi-Pezzoli, Bagatti Valsecchi si galeriile Muzei del Castello, Castelul Sforzesco, Bazilica San Lorenzo si Gara Centrala. Printre cele mai vechi puncte de atractie ale orasului se afla si Turnul Pirelli.
     
  • Cei interesati de afaceri si economie, trebuie sa stie ca aici se afla sediul Bursei Italiene, sediul Alfa Romeo, Fiera Milano (unul dintre cele mai mari expozitionale).
     
  • Cei pasionati de fotbal gasesc aici doua dintre cele mai importante echipe ale Italiei: AC Milan si Internazionale Milano F.C., care joaca pe stadionul San Siro din Milano. In plus puteti merge si la Circuitul de Formula 1 de la Monza, care se afla in suburbiile orasului Milan.

Cei care vor sa vada Milanul cu cat mai putini bani ar trebui sa stie urmatoarele lucruri:

1. Rezervarea camerei de hotel. Inainte de a pleca la drum, ar trebui sa va faceti o rezervare pentru cazare in Milano. Puteti alege intre apartamente in oras, hoteluri (pentru a cheltui mai putin ar trebui sa cautati locatiile de doua si trei stele, care ofera conditii acceptabile la preturi destul de scazute) sau vile, amplasate la periferia orasului.

Preturile, potrivit site-urilor italiene, variaza intre 20 si 40 de euro pe noapte, pentru o persoana, si pot ajunge si la 50 de euro/noapte pentru cazare si mic dejun. In ce priveste hostelurile, cazarea in aceste locuri poate ajunge intre 7 si 30 de euro/ noapte, in functie de amplasarea locatiei.
2. Zborul spre Milano. Din Romania pleaca spre Milano mai multe curse aeriene de tip low-cost, prin Blue Air, MyAir, EasyJet, care ofera, in functie de perioada in care este achizitionat biletul, preturi atractive (acum, la Blue Air un bilet pre Milano costa 23 de euro, fara taxe, astfel ca un drum dus – intors ajunge la aproximativ 100 de euro ). Puteti afla insa care sunt preturile corespunzatoare datei la care vreti sa ajungeti la Milano pe site-urile companiilor aeriene. Insa puteti ajunge la Milano si cu autocarele sai microbuzele firmelor private de transport, dar si cu masina personala.
3. Transport de la aeroport pana in oras. La destinatie, puteti ajunge pe Aeroportul International Milano-Malpensa sau pe aeroporturile oraselelor din zona, doua dintre acestea fiind Bergamo si Veresa. Trebuie sa fiti atenti la acest detaliu, pentru ca in functie de acest lucru veti putea afla modalitatea prin care veti putea pleca din aeroport.

De exemplu, aeroportul Malpensa are un tren care va va duce pana in oras: Malpensa Express, pentru care un bilet dus costa 11 euro. In cazul in care sunteti mai multi prieteni sau stiri ca veti face mai multe drumuri cu acest tren, va puteti lua un Carnet cu 6 calatorii, care costa 55 de euro. Pentru a ajunge in oras din Veresa puteti folosi unul dintre trenurile seviciului de cale ferata metropolitan regional, care deserveste suburbiile "S".
4. Transportul prin oras. Odata ajuns la destinatie, trebuie sa va alegeti modalitatea cu care veti calatori: metrou, troleibuz, autobuz sau cu taxiul (despre care trebuie sa stiti ca au in acest oras numai culoarea alba).

Cea mai rapida si ieftina modalitate de transport este metroul, care are statii in mare parte din oras. Metroul circula de la ora 6.00 dimineata si pana la miezul noptii, la diferenta intre trenuri de 5 minute, iar in orele de varf de 2.5 minute.

Costul transportului metropolitan in Milano variaza in functie de zona in care mergeti si de durata calatoriei: un bilet costa 1.00 euro, pentru calatoriile efectuate in perioada de 75 de minute de la validarea biletului, in reteaua metropolitana; un abonament de o zi costa 3.00 euro, in timp ce un abonament de 2 zile costa 5.50 euro.

Nu uitati ca in reteaua de transport italiana se plateste bilet si pentru bagajul pe care il transportati, taxa fiind de 1.00 euro. In cazul in care vreti sa folositi si autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele, va trebui sa va achizitionati bilete sau abonamente cumulative, care nu au insa un cost cu mult mai mare decat cele simple, mai multe detalii puteti gasi pe pagina de internet a transportatorului principal din Milano .
5. Cardul de reduceri al orasului. Nu uitati ca, pentru a beneficia de reduceri si chiar gratuitati, pentru transport, intrari la muzee si spectacole, mancat la restaurant si alte servicii, va puteti achizitiona Milano Card. Acest costa 9.50 euro pentru 24 ore si 10 euro pentru 72 ore, cu posibilitatea de reincarcare , in cazul prelungirii sederii. Mai multe detalii, puteti gasi aici: //www.milanocard.it/ .
6. Noutati pe site-uri. Consultati site-urile orasului, dar si cele cu sfaturi de la cei care au fost deja la Milan, pentru a afla noutati despre oras, o prima recomandare ar fi //AboutMilan.com .
7. Puneti intrebari despre Milan. Ati putea sa va intrebati prietenii, amicii, cunostintele care au fost la Milan sa va recomande locuri de vazut sau hoteluri in care sa cautati cazare si masa. In plus, va mai puteti adresa unei agentii de turism sau puteti cauta pe Internet comunitati ale romanilor din Italia, acolo unde ati putea afla detalii importante pentru o astfel de calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea