Vacante

#agentii de turism #vacanta ieftina #vacanta #calatorie #turism

Cum sa calatoresti ieftin cu oferte last minute

Si iata ca a sosit din nou vara cu numeroasele oportunitati de calatorie si relaxare pe litoral in diversele destinatii din intreaga lume!

Totusi, daca inca nu ti-ai rezervat deja o vacanta, ai putea descoperi ca acum preturile au crescut considerabil si te-ai putea gasi descurajat la prima vedere!

Agentia Terra Vista, o agentie cu activitate online, ne ofera totusi cateva sfaturi utile cum sa rezervam mai ieftin, alegand oferte last minute ale agentiilor de turism.

1. Ofertele last minute cu adevarat avantajoase se epuizeaza extrem de rapid! Prin urmare, indicat este sa urmaresti constanct site-ul si retelele de socializare ale agentiilor ce se remarca cu astfel de reduceri, asa incat sa afli primul de cele mai bune promotii. Pentru a-ti fi mai usor, te poti inscrie la newsletter deoarece ofertele sunt transmise cu prioritate abonatilor agentiei.

De ce sa calatoresti prin agentii si de ce este mai avantajos? Pentru ca aici vei gasi reducerile last minute cele mai mari, agentiile fiind principalul mijloc de promovare si vanzare rapida a ofertelor last minute de catre toate companiile din turism precum companii aeriene, hoteluri sau touroperatori.

2. Reducerile cele mai mari de regula le veti putea gasi pentru destinatii cunoscute si foarte dezvoltate din punct de vedere turistic, precum Grecia sau Turcia sau chiar destinatii exotice renumite, adica toate acele destinatii unde concurenta ridicata face ca anumite locuri sa ramana neocupate si prin urmare, atat companiile aeriene, hotelierii, precum si marii touroperatori aplica reduceri pentru a ocupa rapid aceste locuri si a-si reduce potentialele pierderi.

3. Reducerile last minute pot ajunge chiar si la 45% si apar de la o luna inainte de data de plecare dorita, si pana la doar 2 3 zile inainte. Cu cat plecarea e mai din scurt, cu atat reducerea poate fi mai consistenta! Altfel spus, daca esti genul de turist cu ‘bagajul gata facut‘ si poti pleca oricand in vacanta, aceste oferte sunt cu atat mai mult croite special pentru tine!

Altfel, incearca sa gasesti o posibilitate de a fi putin flexibil in ce priveste posibilitatea de a pleca in concediu. Iar daca ai doar o data fixa disponibila, nu te lasa chiar pe ultimul moment, alege macar cu 2 sau 3 saptamani inainte!

4. Evita sa ramai decis pe o destinatie anume, fii deschis la noi posibilitati! Persoanele care calatoresc de mai multe ori pe timp de vara procedeaza in acest fel si asadar calatoresc mult mai ieftin.

Daca insisti sa gasesti o oferta foarte avantajoasa doar pe o destinatie anume, e posibil sa ramai dezamagit! Fie nu vei prinde o reducere foarte mare, fie nu vei avea alternative de hoteluri care sa te multumeasca pe deplin.

5. Suprarezervarea (overbooking-ul) este o situatie aparuta din cauza hotelierilor care vand mai multe locuri decat disponibilul la un moment dat. Cu toate ca este o situatie mai rara, totusi aici poate aparea dezavantajul major al ofertelor last minute, deoarece acei turisti ce rezerva last minute pot fi printre primii in situatia de relocare la un alt hotel invecinat. E o situatie neplacuta deopotriva pentru agentii, dar in special pentru turisti. Totusi, agentiile pe baza contractelor incheiate pot intermedia eficient o astfel de situatie, cu respectarea drepturilor turistilor sau chiar in avantajul acestora. Alegeti astfel o agentie care va garanteaza asistenta prompta si eficienta pe perioada sejurului. Indiferent cum ai calatori, prin agentie sau nu, trebuie sa stii ca hotelierul are obligatia ca atunci cand te relocheaza, noul hotel trebuie sa iti poata oferi conditii cel putin de aceeasi clasificare ca si cele pe care hotelul ales de tine urma sa le ofere.

6. Ia in considerare destinatii exotice precum Thailanda sau Republica Dominicana, acum mai mult ca niciodata! Poti descoperi ca in unele cazuri o astfel de vacanta nu este cu mult mai scumpa decat un sejur de 5 stele in Turcia. Daca in ultimii ani ofertele pentru aceste destinatii au devenit tot mai avantajoase, cu atat mai mult au inceput sa apara reduceri last minute destul de consistente de pana la 35% sau promotii de 14 nopti la pret de 7!

Poti vizualiza pe site-ul agentiei o sumedenie de oferte last minute avantajoase!  

Vacante placute!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea