Vacante

#turisti #vacanta #hotel #bagaj

Cum sa arati bine cand calatoresti

In afara deplasarilor in interes de afaceri, orice calator are tendinta sa se imbrace cat mai sport si sa se simta cat mai comod pe drum. Poate tocmai de aceea, uneori se poate sa apara o neglijenta a tinutei, survenita de la orele lungi petrecute pe drum, din lipsa de somn sau chiar de la prea multa distractie in vacanta. Exista, totusi, lucruri pe care ar trebui sa le pui in bagaj si pe care sa-ti amintesti sa le folosesti in vacanta. Look -ul tau va fi mereu unul fresh, iar acest lucru poate fi un mare avantaj cand intri in contact cu oameni noi.

Iata ce trebuie sa stii pentru a arata bine cand calatoresti:
 

1 Prima impresie conteaza peste tot
 

Indiferent care sunt motivele pentru care calatoresti, in orice situatie iti vei dori sa te intelegi usor cu persoanele cu care vii in contact. Uneori este nevoie chiar sa faci o impresie buna interlocutorului tau, sa fii convingator sau cel putin sa-i pari simpatic. Nu uita ca desi tu te afli in vacanta si vrei sa te imbraci cu cele mai comode haine, cei din jurul tau sunt la ei acasa, astfel incat te vor judeca dupa prima impresie. Ei nu au de unde sa stie ca ai renuntat sa-ti mai calci hainele sifonate pentru ca ai dormit pana tarziu, dupa petrecerea de aseara.
 

2 Fa-ti o lista cu lucruri necesare, pe care chiar le vei folosi
 

Cand calatoresti, apar o multime de probleme care te pot impiedica sa-ti faci toaleta asa cum ai fi facut-o la tine acasa: nu ai lumina suficient de puternica in baie incat sa vezi bine in oglinda, prinzele nu se potrivesc cu aparatele tale, produsele cosmetice sunt in sticle prea mari si prea grele sa le iei cu tine in bagaj etc. Mai mult: cand iti pui un pungute o multime de cosmetice, te trezesti la sfarsitul calatoriei ca nu ai folosit decat doua dintre ele, pentru ca nu ti-ai amintit, pentru ca ai fost comod, pentru ca nu ai avut timp etc.

Sa fim seriosi: toate acestea sunt scuze. Exista recipiente mici, reincarcabile, care pot fi cumparate, astfel incat sa economisesti spatiu. Exista truse de cosmetice special concepute pentru bagaje, cu spatiul impartit in buzunare, sertare etc. Inainte de plecare te poti interesa la hotel in ceea ce priveste prizele, precum si serviciile si facilitatile oferite de acesta (spalatorie, calcatorie etc).

Asadar, fa o lista cu lucrurile pe care le folosesti de obicei acasa si astfel vei avea un punct de pornire.
 

3 Fa o a doua lista cu lucruri necesare dupa imprejurari
 

Fa o lista cu lucrurile de care ai putea avea nevoie la destinatie, in functie de factorii determinanti, precum:
 

  • gusturile si nevoie personale
  • rezistenta si aspectul lucrurilor
  • clima de la destinatie
  • cultura locala
  • programul calatoriei.
     

Lotiunile antisolare, cremele sau produsele impotriva tantarilor, rochia de cocktail, pelerina de ploaie, balerinii sunt doar cateva exemple.
 

4 Afla lucrurile disponibile la destinatie
 

Daca mergi sa stai la prieteni, atunci multe lucruri nici nu le vei mai pune in bagaj, deoarece dispui de ele, gratuit, la destinatie. De asemenea, in camera de hotel poti avea sampon, balsam, crema de corp, pantofi etc.

In cazul in care ai nevoi speciale, ca de exemplu o problema cu matreata, este mai bine sa folosesti propriile produse, aduse de acasa, deoarece la destinatie nu vei gasi cosmeticele tale obisnuite: crema pentru ten uscat, sampon pentru par drept, crema exfolianta pentru fata, perie de par din par natural si maner de lemn etc.
 

5 Combina-le si obtine o lista finala
 

Combina cele 3 liste si obtine o lista finala de obiecte pe care sa le iei cu tine in vacanta. Apoi foloseste recipiente mici si genti de calatorie special concepute pentru astfel de lucruri. Afla mai multe din articolul Cum sa ne pregatim bagajul pentru vacanta.
 

6 Acorda atentie fiecarei parti a corpului
 

Nu uita ca pentru un look proaspat si atragator nu este suficient sa ai doar fata ingrijita. De aceea, asigura-te ca dispui de o forfecuta de unghii daca consideri ca vei avea nevoie de ea. Ingrijeste-ti picioarele, mai ales daca va trebui sa te epilezi pe parcurs sau daca mergi cu incaltari deschise. Protejeaza-le de mizerie, bacterii si ciuperci folosind creme speciale, in zonele cu clima calda si umeda. Afla mai multe din articolul Cum sa faci bagajul pentru vreme calda.
 

7 Alege inteligent
 

Pentru a face economie de spatiu, dar si de greutate, acolo unde este posibil incearca sa folosesti produse cu rol multiplu. Astfel, un sapun lichid foarte bun poate fi o crema de dus, precum si un sapun de fata. De asemenea, il poti folosi pentru a spala rapid cateva haine usoare, de pe o zi pe alta.

Pentru a-ti asigura o buna igiena, foloseste servetele sau geluri antibacteriene. De asemenea, nu uita de servetelele umede care te reimprospateaza rapid si eficient.
 

8 Pregateste-ti hainele, incaltarile si accesoriile potrivite
 

Cel mai simplu este sa le imparti pe zile , punand in fiecare zi cate o toaleta completa. Aceasta poate avea piese care pot fi combinate in alte zile cu alte lucruri, pentru obtinerea unei toalete noi. Fustele, pantalonii, taioarele, toate acele lucruri care nu se spala zilnic si pot fi purtate de mai multe ori pot fi combinate pentru a economisi spatiu in bagaj. De asemenea, pentru o calatorie in conditii modeste, atunci este recomandat sa ai la tine haine rezistente la purtat si in culori care mascheaza praful, petele etc.

Accesorizeaza tinutele cu genti, curele, palarii, esarfe etc astfel incat sa ai o tinuta intreaga. Chiar si atunci cand ai o simpla bluza alba pe tine, cu o pereche de pantaloni, o curea sau o esarfa potrivita la gat schimba complet aspectul si dau un aer elegant.

Nu uita ca trebuie sa fii imbracat corespunzator in locurile publice, in lacasele de cult si in toate celelalte locuri unde cultura locala impune o anumita eticheta care trebuie sa fie respectata de toata lumea. Este cazul bisericilor in Grecia sau Spania, oricaror locuri din tarile arabe etc.

In regiunile cu populatie saraca, precum si in zonele cu un nivel ridicat de infractionalitate (de exemplu Rio de Janeiro), este recomandat sa ai un aspect cat mai sters cu putinta.

Un alt aspect al culturii locale este reprezentat chiar de ideea de fashion. In unele orase precum Milano sau Paris conteaza sa ai propriul tau stil, iar daca vrei sa te simti relaxat printre localnici, cele mai tocite haine, oricat de comode, nu-ti vor fi de ajutor.

Daca exista in program un eveniment special, asigura-te ca vei avea tinuta potrivita pentru acel moment. Vei arata bine, te vei simti bine si vei face o impresie buna. Sau, in cel mai rau caz, vei ramane cu poze in care ai iesit onorabil. Afla mai multe din articolul Cum sa faci bagajul pentru o calatorie de lunga durata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea