Vacante

#vacanta #hotel #cazare #sejur #camera hotel #atractii turistice # sfaturi de vacanta # alegere hotel

Cum sa alegi un hotel in functie de zona

Alegerea unui in functie de zona poate insemna diferenta intre un sejur confortabil si unul ingreunat de numeroasele drumuri din oras pana in camera si invers. Cum se alege, insa, un hotel, tinand cont de zona in care este amplasat?
 

1. Stabileste-ti prioritatile
 

Stabileste care sunt prioritatile tale pentru acel sejur. Ai bilet de avion si te intereseaza sa fii aproape de aeroport? Vrei sa vizitezi atractiile turistice si ai nevoie de o cazare intr-un hotel central? Dupa ce stabilesti care sunt lucrurile care te intereseaza vei putea sa faci o prima selectie.
 

2. Verifica mijloacele de transport
 

Daca nu cumva esti cu masina personala , un criteriu de selectie foarte important il reprezinta proximitatea mijloacelor de transport. Drumuri scurte pana la cel mai apropiat autobuz usureaza mult lucrurile. Vei economisi timp si nu te vei mai stresa cand pleci spre hotel, dupa o zi obositoare.
 

3. Zona
 

Verifica zona pentru a sti ce poti gasi aici. Sunt hoteluri in zone foarte animate, unde gasesti tot ce iti doresti: magazine, farmacii, supermarketuri , piete, restaurante etc. Zonele centrale au intotdeauna hotelurile cele mai scumpe, insa tot aici poti gasi si hoteluri la preturi mai mici, dar cu servicii mai putin calitative. Verifica si periferiile, deoarece in unele cazuri acestea pot fi mai linistite si mai placute. Uneori, cu un metrou se ajunge in centru in 10-20 de minute. Tine minte ca nu exista o regula exacta: sunt cazuri in care este mai avantajos sa stai la periferie si alte cazuri in care cel mai bine optezi pentru un hotel central.

Poti cauta informatii despre zona in ghidurile de turism si pe internet, unde gasesti fotografii si numeroase detalii despre oamenii care locuiesc acolo sau cladirile din acea parte a orasului.
 

4. Oferta operatorilor
 

Detalii interesante despre hoteluri si zona in care sunt amplasate poti afla si de la operatorii de turism. Unii agenti chiar au vizitat aceste hoteluri si iti pot povesti mai multe despre zona, in functie de interesele tale. Astfel, vei putea face alegerea corecta in deplina cunostinta de cauza.
 

5. Forumuri, bloguri
 

Pe forumuri, bloguri si in review-urile de hoteluri sunt alte informatii utile despre zona in care se afla un hotel care te-ar interesa.
 

Sursa foto: dctis.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea