Vacante

# alegere destinatie de vacanta #destinatii de vacanta #vacanta

Cum sa alegi destinatia de vacanta perfecta pentru tine

Unii spun ca cele mai frumoase vacante sunt cele in care pleci pe nepregatite, fara rezervari, program si un plan bine pus la punct inainte. Exista si persoane care nu pot pleca intr-o vacanta, daca nu stabilesc minutios fiecare detaliu al calatoriei, astfel incat sa petreca cateva zile de neuitat si sa revina acasa cu amintiri frumoase. Pentru acestia, exista si cateva sfaturi care sa ii ajute sa alega destinatia de vacanta perfecta!

Fa-ti o lista cu activitatile pe care vrei sa le faci

Vacanta este momentul ideal in care poti sa iti dedici mai mult timp pasiunilor pe care le-ai neglijat poate din cauza programului incarcat. Fa-ti o lista cu activitati care te-ar interesa si alege destinatia si locul de cazare in functie de posibilitatile pe care le ofera pentru ca tu sa te poti ocupa de hobby-urile tale sau sportul preferat.

Stabileste durata vacantei

Este foarte important sa stii de la inceput cate zile libere ai pentru vacanta. In functie de durata concediului tau, poti alege si destinatia. De exemplu, atunci cand intentionezi sa iti petreci concediul intr-un loc aflat pe un alt continent, cu siguranta ai nevoie de ceva mai multe zile sau chiar saptamani libere.

Intereseaza-te despre conditiile meteo

Pentru a avea parte de o vacanta perfecta este important sa stii de la inceput la ce anume sa te astepti, inclusiv in privinta temperaturilor. In acest fel, vei sti exact ce anume trebuie sa pui in bagajul pentru concediu.

Bugetul pe care il ai la dispozitie

In functie de suma de bani pe care ai rezervat-o pentru vacanta vei alege in final unde mergi, cu ce calatoresti, ce tip de cazare alegi si multe alte detalii legate de calatorie.

Documenteaza-te despre moneda tarii in care pleci

Atunci cand pleci in afara tarii sau a spatiului european, va trebui sa ai la tine banii schimbati in moneda tarii de destinatie. In cazul in care nu poti face schimbul valutar la plecare, in tara, documenteaza-te inainte care sunt solutiile disponibile cand vei ajunge la destinatie. Este nevoie sa obtii un curs bun si sa faci tranzactia la banci sau agentii sigure.

Afla care sunt rigorile culturale

Cand te decizi sa mergi intr-o tara care are o cultura diferita de cea din care vii tu, documenteaza-te inainte despre rigorile si regulile acesteia. In anumite tari sau locuri exista anumite gesturi interzise sau coduri vestimentare pe care trebuie sa le urmeze toata lumea, inclusiv turistii.

Cat de sigur este locul in care vrei sa ajungi

Traim intr-o perioada agitata, in care schimbarile de ordin politic, social sau economic sunt la ordinea zilei si pot declansa conflicte in orice moment. Inainte de a-ti planifica vacanta, gandeste-te bine daca iti doresti sa ajungi in aceste zone expuse conflictelor, in care gradul de securitate al oamenilor, fie ei si turisti, este scazut. Pentru ca vacanta ta sa fie una de neuitat, alege sa mergi doar in acele tari in care nu exista astfel de riscuri privind siguranta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea