Vacante

#viza #dubai #viza dubai #emiratele arabe unite #turist #turism

Cum poti obtine viza turistica pentru Emiratele Arabe Unite

Vrei sa mergi la shopping in Dubai? Ai vrea sa vezi minunile tehnologice si arhitectonice din acest colt de lume? Inainte de a incepe planificarea vacantei , nu uita faptul ca ai nevoie de o viza turistica , eliberata de ambasada Emiratelor Arabe Unite de la Bucuresti, pentru a intra pe teritoriul acestei tari. Iata de ce documente ai nevoie pentru a obtine viza turistica pentru Emiratele Arabe Unite .

Pentru a merge in Emiratele Arabe Unite(EAU), toti cetatenii care nu au cetatenie emirateza trebuie sa obtina o viza: turistica, de vizita (rezidentii EAU pentri rudele de gradul 1 si 2), cu intrari multiple, de vizita pentru studenti, de vizita cu scop medical, pentru diverse manifestari sau de tranzit. Perioada acordata prin viza este decisa de ambasada Emiratelor din tara din care provine solicitantul vizei.
 

Care sunt conditiile de intrare in Emirate pentru cetatenii romani
 

Daca vrei sa aplici pentru orice tip de viza este obligatoriu sa ai asigurare medicala , fie printr-o companie emirateza, fie printr-o companie din strainatate. De asemenea, este obligatoriu sa platesti o garantie de 1000 de dirhami (Dhs), adica aproximativ 275 de dolari americani, suma pe care o vei primi inapoi in momentul parasirii teritoriului Emiratelor Arabe Unite.

Astfel, pentru obtinerea vizei pentru Emiratele Arabe Unite ai nevoie de:

  • o asigurare medicala
     
  • documentul prin care se demonstreaza plata garantiei
     
  • fotocopia pasaportului
     
  • o fotografie
     
  • datele de identificare.
     

Cum se obtine viza turistica
 

Acest tip de viza poate fi obtinuta pentru o perioada de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire o singura data. Aceasta procedura se poate realiza numai printr-un hotel sau printr-o agentie de turism care opereaza in Emiratele Arabe Unite, care sa aiba autorizatia Ministerului de Interne emiratez.

Cererea de viza trebuie sa fie trimisa cu cel putin o saptamana inainte de calatoria propriu-zisa. Compania de turism sau hotelul trebuie sa plateasca suma de 1000 de Dhs. pentru fiecare turist in parte, banii fiind returnati companiei sau hotelului in momentul cind turistul paraseste E.A.U.
 

Cum se obtin alte tipuri de viza
 

Mai exista si alte tipuri de viza, cum ar fi cele de vizita (pentru rudele de gradul 1 si 2 ale rezidentilor din EAU), cea cu intrari multiple sau de vizita pentru studenti ori cu scop medical. Pentru a afla mai multe detalii despre cum poti obtine aceste tipuri de viza, poti consulta site-ul Ministerului de Externe roman, la aceasta adresa  sau sa te adresezi direct Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, a carei contacte le poti gasi aici.
 

Recomandari pentru cei care viziteaza Emiratele Arabe Unite
 

Daca esti turist pe teritoriul acestei tari ar trebui sa tii cont de recomandarile autoritatilor emirateze: sa iti pastrezi la loc sigur documentele personale si de calatorie, sa nu le expui la locuri vizibile sau in masini, sa fii atent/a la bagaje, iar in cazul in care ai cazut victima unei infractiuni sa te adresezi politiei locale si Ambasadei Romaniei din aceasta tara, a carei contacte le poti gasi aici.

Iar in cazul in care te afli in EAU si ti-ai pierdut pasapotul romanesc, trebuie sa sesizezi biroul local de politie, dar si oficiul consular roman cel mai apropiat.

Odata ajuns in Emirate, va trebui sa respecti traditiile si obiceiurile locale, sa ai un comportament politicos, dar si sa respecti regulile vestimentare ale locului. De asemenea, va trebui sa stii ca daca vei vizita aceasta tara in timpul sarbatorilor Ramadanului va trebui sa respecti niste reguli. Astfel, daca vei vrea sa mananci, sa bei alcool si sa fumezi, ar trebui sa nu o faci in locurile publice, pentru ca sunt considerate infractiuni si ai putea ajunge la inchisoare.

In plus, ar trebui sa stii ca in majoritatea barurilor hotelurilor se poate consuma alcool, dar numai de catre clientii hotelului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea