Vacante

#croaziere #linii de croaziera #anat #croaziere.net #clia #cabine #croaziera #early booking

Cum poti merge intr-o croaziera ieftina si calitativa in an de criza

Croazierele se anunta un produs turistic competitiv, pentru anul 2010 si se adreseaza unei game large de turisti, de la cei cu un buget de numai 300 euro, pana la turistii care dispun de sume mari pentru o vacanta pe un astfel de vas. Pe langa preturile accesibile in early booking, avantajul croazierelor consta in faptul ca ele reprezinta singurul produs turistic cu un grad de satisfactie de peste 85%.

Alaturi de destinatiile exotice, croazierele au reprezentant o destinatie de top pentru pachetele de sarbatori vandute prin agentii, conform unui comunicat ANAT. Croazierele au inregistrat cea mai mare crestere de sarbatori (sarbatorile de iarna 2009-2010), in comparatie cu anul precedent. Si pentru 2010 se preconizeaza o astfel de crestere. Operatorii de profil se asteapta ca industria croazierelor sa inregistreze o crestere semnificativa, atat pe plan international, cat si in Romania, crestere estimata la minim 25% fata de 2009.

Aceste estimari se bazeaza pe scaderea tarifelor si oferirea unor servicii la fel de calitative. Aceste scaderi au fost resimtite inca din 2009. Puse in situatia de a alege intre a ramane cu vasele nepopulate de pasageri si a oferi preturi cat mai joase, companiile de profil au ales castigul minim si, uneori, chiar in pierdere, dar continuand astfel sa ofere servicii.“Anul trecut managementul de criza a dus la scaderea tarifelor cu 25% pana la 75% pe segmentul de croaziere de tip luxury si premium luxury” afirma Ioan Basea, director general Croaziere.net , unicul touroperator din Romania specializat strict pe croaziere. Agentia este, de asemenea, unica acreditata CLIA (Cruise Lines International Association) in Romania. “Anul trecut am incheiat cu 1100 de cabine vandute, anul acesta ne vom indrepta catre 2000 de cabine” a mai afirmat domnia sa.

Early booking-ul aduce croaziere de la 300 euro

Lipsa unei culturi a croazierelor in Romania a dus la conceptii eronate despre astfel de produse turistice. Cel mai adesea, o oferta de tip croaziera este privita ca un produs destinat clientilor cu venituri medii spre mari, mari si foarte mari. In realitate, segmentul croazierelor de lux, care pot costa si 30 de mii de euro, este unul foarte restrans. Acesta se adreseaza in general marilor oameni de afaceri, politicienilor etc. Pe langa croazierele de lux exista croazierele de tip standard, in categoriile de 3, 4 si 5 stele.

Incepand cu 2009, croazierele au inceput sa se adreseze si pasagerilor cu venituri medii si mici. liniile de croaziera au redus preturile cu 30% pana la 50%. Reducerile au fost si mai mari in cazul croazierelor de lux, ajungand pana la 70%.

Din cauza competitiei, liniile de croaziera s-au specializat pe diverse teme, servicii si facilitati: croaziere pe segmente de varsta, croaziere pe tematici de distractie, programe pentru luna de miere, programe pentru familii cu copii etc. Aceste pachete se adreseaza inclusiv turistilor care dispun de un buget limitat, de 300-500 euro pentru 8 zile de vacanta.

Se poate ajunge la astfel de preturi prin sistemul de early booking, care functioneaza in principal timp de 3 luni, inscriind turisti pentru tot anul si chiar pentru anii urmatori.

De exemplu, o croaziera de 8 zile are un pret de 899 euro de persoana. Turistii care fac rezervarea si platesc cu cel putin 150 de zile inainte de imbarcare vor scoate din buzunar numai 499 euro. Pretul are toate taxele incluse.

Cele mai mari diferente de pret apar la destinatiile exotice precum Caraibe, unde, o vacanta de revelion pe un vas de croaziera poate ajunge la 3000-4000 euro. Rezervarea facuta cu 6 luni inainte implica un pret vizibil mai mic, de 1200 euro de persoana. Din acest motiv, turistilor care doresc sa plece intr-o croaziera li se recomanda sa faca rezervarea cu minim 4-5 luni inainte de plecare.

Dimpotriva, este nerecomandat ca turistul sa astepte oferte de last minute. Croazierele se vand foarte bine in early booking, dar nu sunt un produs turistic prea des intalnit in oferte de last minute.

 

Ofertele de last minute sunt foarte rare in domeniul croazierelor deoarece, pentru operatorul respectiv, un vas rezervat in proportie de 65% reprezinta o situatie mai avantajoasa decat sa scoata pe piata oferte de ultim minut.

Pe langa diferenta de pret, avantajul rezervarii din timp este reprezentat de faptul ca turistul poate sa aleaga cabina pe care si-o doreste si itinerariul cel mai potrivit pentru el.

Alte metode de a gasi preturi accesibile la croaziere

Printre ofertele speciale ale anului 2010 exista una numita “Bani de buzunar”, companie promovata de NCL Freestyle Cruising si Croaziere.net . Este o companie care functioneaza pentru toate rezervarile efectuate in perioada 7 decembrie 2009- 29 ianuarie 2010. In functie de durata croazierei, turistii vor primi un credit la bord intre 50 si 500 USD/cabina.

O alta posibilitate de a plati o suma accesibila pentru o vacanta pe un vas de croaziera este sa alegi un itinerariu pe Marea Mediterana sau sa faci o croaziera in Europa. De exemplu poti merge sa vizitezi tarile baltice. Pentru aceste destinatii, costurile sunt accesibile la transport cu avionul pana la punctul de imbarcare si de la imbarcare pe toata durata calatoriei. Astfel de destinatii din Mediterana si Europa sunt si favoritele romanilor in 2010.

Pentru turistii care calatoresc cu familia este indicat sa se intereseze asupra gratuitatilor oferite. Vasele de croaziera pot oferi gratuitate la bord pentru copiii si tinerii cu varste sub 18 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea