Vacante

#europa #tur #masina personala #tur europa

Cum planifici un tur prin Europa cu masina personala

Una dintre cele mai avantajoase modalitati de a calatori pe cont propriu este sa pleci in vacanta cu masina personala. In acest fel, te bucuri de libertate totala asupra programului de vacanta. Cu toate acestea, exista si multe responsabilitati pe care trebuie sa ti le asumi.

Iata in continuare cum sa planifici un tur prin Europa cu masina personala :


1 Stabileste zona in care vrei sa calatoresti


In general, celor care pleaca in vacanta cu masina personala le place sa spuna ca pur si simplu s-au urcat in masina si au pornit la drum, oprindu-se pe unde au vrut. In realitate nu este tocmai asa. Fara o minima planificare asupra zonei in care vrei sa calatoresti ai putea sa-ti petreci timpul mai mult in masina decat vizitand efectiv locurile respective.

Poti alege, de exemplu, un traseu Bulgaria-Grecia, Slovenia-Italia-Austria sau o ruta celebra precum Romantic Road din Germania, orasele din Toscana sau o alta regiune de interes.

Foloseste serviciile gratuite disponibile pe internet de tipul Europe Route Planner pentru a stabili un posibil traseu sau mai multe.


2 Pregateste masina pentru calatorie


Pregateste masina pentru viitoarea calatorie, cu tot ceea ce implica acest lucru: asigurare de calatorie , verificare in service, cunoasterea regulilor de circulatie din tarile strabatute, pretul benzinei, GPS etc. De exemplu, limita de viteza pe autostrada se situeaza intre 120 si 130 km pe ora, insa difera dintr-un loc in altul.

Pentru taxele de autostrada sau pentru eventualele amenzi trebuie sa ai pregatiti bani cash la tine.


3 Stabileste opririle lungi


Stabileste unde innoptezi pentru a cauta cateva posibile oferte de cazare sau hoteluri. Se poate sa nu ai peste tot sau la orice ora acces la internetul local, astfel incat nu strica sa treci pe hartie cateva hoteluri sau camere bed&breakfast. In plus, ti-ar fi de folos sa ai deja stabilite cateva locuri unde poti dormi si unde exista parcare pazita.

Cand dispui de masina, este mai simplu sa stai la marginea orasului si sa platesti mai putin pentru cazare. Daca faci opriri de cel putin 24h, pentru unele obiective turistice sau activitati lasa masina la hotel si bucura-te de o plimbare pe jos. In acest fel te vei odihni si vei porni la drum cu mai multa energie.

Sursa foto: travelandleisure.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea