Vacante

#munchen #vacanta #planificare vacanta

Cum planifici o vacanta de doua zile in Munchen

Daca vrei sa pleci undeva in weekend, poti face o escapada de doua zile in Munchen. Acesta este un oras universitar de top, care ofera atat zone linistite si relaxate cat si locuri care debordeaza de energie. Celebru pentru festivalul Oktoberfest din toamna, Munchenul ofera turistilor numeroase atractii culturale, activitati recreative si o viata de noapte intensa.

Al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg, Munchen se afla in sudul tarii, pe Raul Isar. Intr-o minivacanta de doua zile iti poti programa vizite la cele mai interesante obiective turistice in functie de interesele tale.


1 Atractii turistice in Munchen


In prima parte a zilei programeaza vizite la muzee. Deutsche Museum este unul dintre cele mai mari muzee dedicate stiintei si tehnologiei din lume. Vizitatorii descopera aici o multime de lucruri despre stiintele naturale, productia materialelor, energie, comunicatie, instrumente muzicale etc.

Muzeele Pinakothek gazduiesc colectii de pictura europeana si nu numai. Pinakothek der Moderne este considerat cel mai important muzeu european de arta moderna.

Schloss Nymphenburg este considerat unul dintre cele mai frumoase palate europene si merita fara indoiala o vizita. Pe langa interioarele palatului si muzeu, se mai poate vizita parcul Nymphenburg.

Pe langa parcuri, palate si muzee exista si cateva biserici care merita vizitate, ca de exemplu, Frauenkirche. Opteaza pentru un tur culinar organizat daca te intereseaza gastronomia germana. Carnatii, dulciurile si berea sunt doar cateva dintre atuurile bucatariei locale.


2 Cazare si transport in Muchen


In Munchen gasesti cazare in hoteluri, apartamente, hosteluri, camere bed&breakfast, campinguri. O camera la un hotel de 3 stele costa in jur de 40 euro pe noapte. Exista, insa, si oferte de cazare la numai 23 euro pe noapte.

Un pachet city break costa 390 euro pentru 5-6 nopti de cazare cu mic dejun si bilet de avion inclus.

Zboruri directe spre Munchen gasesti la Air France, Tarom, Germanwings. Pretul unui bilet de avion dus intors este de aproximativ 170 euro.

Sursa foto: study-in.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea