Vacante

#litoral romanesc #mamaia #varna #delta_dunarii #croaziera

Cum ne distram la mare in Romania

In Romania cazarea pe litoral este cel mai adesea mai scumpa decat in strainatate, daca alegem hotelurile. Un punct important in cataloagele agentiilor de turism il reprezinta programele optionale, animatorii hotelului, barbeque-ul, excursiile, party-urile tematice, serile cu specific traditional, etc. In Romania pachetele arareori sunt insotite de oferte suplimentare de acest gen, insa pot fi puse la dispozitia turistilor la cerere, prin pachete personalizate.

 

Iata un exemplu de sejur in Mamaia cu excursie optionala: sejur de 5 nopti intr-un hotel de 2 stele, de la 168 lei de persoana. Turistii au posibilitatea sa mearga intr-o excursie de o zi in Bulgaria, pe traseul Varna, Albena , Balcic, Capul Kaliacra. Costul este de 110 lei de persoana, fara taxele suplimentare la diferitele intrari turistice.

 

In Varna se pot face cumparaturi in galeriile comerciale sau se viziteaza Muzeul de Marina, 2 euro de persoana. Odata ajunsi la Nisipurile de Aur se face un tur al statiunii sau se ia pranzul, tot contra cost. Balcicul si Castelul Reginei Maria se viziteaza pentru 5 euro de persoana. In Capul Kaliacra principalele obiective turistice sunt ruinele romane si muzeul Cap Kaliacra. Taxa de la muzeu este de 1.5 euro de persoana.

 

Alte excursii se fac in rezervatiile naturale din sudul Dobrogei. Cei care doresc sa viziteze Pestera Sfantului Apostol Andrei trebuie sa plateasca de la 12 euro.

 

Delta Dunarii vaporasO alta activitate interesanta, mai ales pentru iubitorii de vinuri, poate fi degustarea in podgoriile Murfatlar. Astfel, daca te-ai plictisit sa-ti petreci toata ziua pe plaja, exista un program cu degustare de vinuri si initiere in arta degustarii.

 

Primesti in plus o sticluta de vin cadou, toate pentru 27 lei de persoana. Turistii care aleg sa ia masa cu preparate traditionale si program artistic folcloric platesc in jur de 45 lei de persoana. Adevaratul ospat, cu o gustare, trei feluri principale si desert, ajunge la un total de 110 lei de persoana, pret in care intra si vizitele la Muzeul Viei si Vinului, precum si intrarea la Crama Murfatlar.

 

Una dintre destinatiile cele mai des intalnite este Delta Dunarii, unde o croaziera de 6 ore incepe de la 43 euro de persoana, cu pranzul pescaresc inclus. Alte scurte croaziere se organizeaza pe Lacul Siutghiol, spre Insula Ovidiu, oferindu-se totodata degustarea de vinuri si cina festiva, contra unui pret de peste 30 lei de persoana.

 

Astfel, daca esti in Mamaia si nu mai stii cum sa-ti umpli timpul, alege o plimbare de agrement pe lac, tur-retur. Vei lua masa pe Insula Ovidiu cu produse pescaresti si vinuri din podgoriile locale. Turistii care intentioneaza sa ramana peste noapte se pot caza la hotelul de trei stele din zona. Tot aici copiii au loc de joaca special amenajat, iar cei mari pot face un barbeque . Iubitorii de sporturi acvatice gasesc de inchiriat barci cu vasle si scutere de apa.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea