Vacante

#calatorie #vacanta #sejur # sfaturi de vacanta # diferente culturale # diferente culturale cand calatoresti

Cum faci fata cu brio diferentelor culturale cand calatoresti

Ai probleme cu somnul in vacanta, te confrunti cu dureri de cap, stari de greata, depresie sau schimbari dese de dispozitie? Se poate ca toate aceste senzatii sa fie un raspuns al corpului tau la dezorientarea venita dintr-un mediu nou in care te afli. Mai pe scurt, se poate sa fi suferit un soc cultural chiar in locul pe care l-ai ales pentru vacanta. Din fericire, exista solutii eficiente pentru astfel de experiente neplacute, solutii care iti sunt la indemana.

Iata cum sa faci fata cu brio diferentelor culturale cand calatoresti:
 

1. Odihneste -te suficient
 

Primul soc cultural are loc, de obicei, imediat dupa sosire. Operatorii de turism pot sa confirme faptul ca in primele ore de dupa sosirea la destinatie turistii tind sa fie iritati, nemultumiti, chair deprimati. Acesta este cazul cel mai fericit, care se rezolva cu un somn bun. A doua zi, perspectiva se schimba mult si oamenii devin mai comunicativi si mai prietenosi.
 

2. Gaseste un refugiu
 

Un refugiu este o zona de confort unde te simti bine si unde poti sa analizezi lucrurile fara sa fii tulburat de factori din exterior. Acest loc ar trebui folosit pentru a te linisti si a te gandi o vreme, incercand sa gasesti solutii. Detaseaza-te putin de situatie si pune-te in pielea altuia, incercand sa-ti redobandesti obiectivitatea.

Nu abuza, insa, de refugiul tau, deoarece izolarea va inrautati situatia.
 

3. Documenteaza-te asupra culturii locale
 

In ghidurile de turism gasesti informatii utile despre cultura locala, despre mentalitate si obiceiuri. Este important sa cunosti regulile nescrise pentru ca o informatie cunoscuta de dinainte micsoreaza impactul odata ce te confrunti cu o situatie anume. Ghidurile publicate la diverse edituri, site-urile turistice, informatiile de pe website-ul MAE, detaliile oferite de un turism pot fi deosebit de utile.
 

4. Invata cateva cuvinte si fa-ti prieteni
 

Cateva cuvinte in limba locala pot face minuni. Invata sa comunici cu localnicii in limba lor si le vei castiga bunavointa . Daca iti faci un prieten, acesta te poate ajuta sa te acomodezi mult mai usor, introducandu-te in noul mediu.
 

5. Invata despre legislatia locala
 

Unele dintre cele mai dificile situatii survin atunci cand apar probleme cu legea. Trebuie sa cunosti acele lucruri care sunt obligatorii pentru toata lumea, inclusiv pentru straini si te vei tine departe de probleme.
 

Sursa foto : vagabonding.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea