Vacante

#vacanta #siguranta #singur in vacanta #vacante pe cont propriu

Cum decizi sa calatoresti singur in vacanta

Cand pleci in vacanta de unul singur, este indicat sa-si iei unele masuri de precautie. Atat intimitatea cat si siguranta reprezinta nevoi personale de baza atunci cand calatorim neinsotiti. Intr-un astfel de caz, sunt multi factori de care este bine sa se tina cont.


1 Afla daca ai cu cine pleca sau nu


Uneori, chiar si cand nu crezi ca este posibil, se iveste un prieten sau o cunostinta dispusa sa plece in vacanta cu tine. De aceea, este bine sa vorbesti cu cei din jur si sa incerci sa-ti planifici o vacanta de grup.

Daca nu ai prieteni sau rude sau persoane apropiate, exista alte metode prin care iti poti gasi un partener de calatorie . Detalii despre acest lucru gasesti aici.


2  Afla detalii legate de siguranta


In privinta sigurantei turistilor, gasesti detalii pe site-urile oficiale de turism ale tarii in cauza, in ghidurile turistice, la birourile de informare turistica etc.

De exemplu, calatorul care viziteaza Atena trebuie sa stie ca metropola este una dintre cele mai sigure din Europa, iar masurile de precautie indicate aici sunt cele obisnuite: incuiatul masinii, pastrarea obiectelor de valoare in locuri sigure si a actelor importante (buletin, pasaport). In Barcelona, principala problema de siguranta personala o reprezinta furturile de buzunare.

Pe langa ghiduri, informatii privind siguranta personala gasesti pe site-ul Ministerului de Externe (sectiunea Sfaturi de calatorie ). Alte informatii utile le gasesti in Ghidul calatorului roman in strainatate, publicat de MAE.


Informatii despre clima si sanatate


Cand calatoresti singur, trebuie sa te bazezi numai pe tine. De aceea, este bine in principiu sa nu ai niciun fel de problema de sanatate si sa-ti faci asigurare, inainte de plecare.

Totodata, este important sa fii informat cu privire la clima si la evenimentele legate de sanatatea publica de la destinatie. Pe site-ul MAE gasesti astfel de detalii in sectiunea “Alerte de calatorie”.

De exemplu, in aceasta perioada, unele dintre cele mai importante masuri care trebuie luate sunt cele cu privire la virusul AH1N1. Detalii gasesti aici.


4 Gaseste destinatia potrivita


Cand pleci singur in vacanta , alegerea ofertei potrivite trebuie sa reflecte nevoile tale.

De exemplu, daca iti petreci vacanta singur, este mai putin probabil sa ti se potriveasca un sejur la un complex hotelier de pe litoral. Chiar daca poti pleca in excursii optionale , marea majoritate a timpului o vei petrece singur, la hotel, la masa, la piscina etc.

Un circuit, in schimb, te tine ocupat tot timpul, avand un program facut de dimineata pana seara. Ia in considerare si posibilitatea de a intreba un agent turistic. Acesta are in general rol si de consilier si iti poate indica cele mai bune oferte si destinatii pentru turistii care calatoresc singuri. Este suficient sa mentionezi bugetul de care dispui si cateva nevoi personale (activitati in timpul liber, tip de masa dorit etc) pentru a primi o oferta care ti se potriveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea